ΔΡΑΜΑ ΤΩΡΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ : Απίστευτες στιγμές συγκίνησης σήμερα το απόγευμα Δευτέρας 2 Μαίου 2022. Ιεράρχες και λαός υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτη Δράμας Παύλο.

Στην υποδοχή του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κκ Παύλου βρέθηκαν οι Σεβ Μητροπολιτες: Σερρών Θεολόγος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Ξάνθης Παντελεήμων και πλήθος Ιερέων και πιστών.

Αρχικά τον μετέφεραν στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως και έπειτα με πομπή στον Ναο Εισοδίων της Θεοτόκου σύμφωνα με το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Αύριο στις 17:30 Θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Ιεράρχη παρουσία πλήθους Ιεραρχών και του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε από την Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας όπου και αποφοίτησε.

Έπειτα εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα το 1995.

Ήταν διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου από το 2002.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.

Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στην συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος.

Συνέγραψε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 του ίδιου μήνα.

Εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Ευθυμία ΜΠΑΤΑΛΟΓΙΑΝΝΗ 1 χρόνο πριν

    Καλό Παράδεισο!!!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.