ΚΕΡΑΛΑ ΙΝΔΙΑ: Ακραίες διαστάσεις έλαβε σήμερα η διαμάχη μεταξύ Ορθοδόξων και Ιακωβιτών μιας και εκατοντάδες από τους τελευταίες στρατοπεύδευσαν έξω από Εκκλησία εμποδίζοντας τους Ορθοδόξους.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Μια εκκλησία του 6 αιώνα στην Κεράλα της Ινδίας αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ δυο χριστιανικών ομάδων από τη στιγμή που ιερείς και πιστοί της πρώτης ομάδος αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την εκκλησία επικαλούμενοι απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου από το 2017.

Η χρόνια κόντρα Ορθοδόξων και Ιακωβιτών χειροτέρεψε κατά πολύ σήμερα μιας και εκατοντάδες υποστηρικτές των Ιακωβιτών κατασκήνωσαν μέσα στον προαύλιο χώρο εκκλησίας μέχρις ότου η αστυνομία αναγκάσθηκε να σπάσει την πόρτα και να απομακρύνει τους διαδηλωτές.

Αρκετοί εκ των Ιακωβιτών απείλησαν πως θα πηδήξουν στο ποτάμι μπροστά από την Εκκλησία εφόσον τους απομακρύνουν δια της βίας.

Οι αρχές αφού συνομίλησαν με τους παρευρισκόμενους ιερείς και διαμαρτυρόμενους κλείδωσε την εκκλησία αναμένοντας οδηγίες από τις δικαστικές αρχές.

Η ορθόδοξη ομάδα εισήλθε στην εκκλησία την Τετάρτη, μετά και την δέσμευση των αρχών ότι θα προστατευθούν οι ιερείς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι ορθόδοξοι προσφέυγουν ξανά στη δικαιοσύνη έπειτα από τα σημερινά γεγονότα.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.