Γράφει ο Μητροπολίτης πρ Καλαβρύτων Αμβρόσιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: «Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ! Διάφορα επώνυμα πρόσωπα, ήτοι Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι.

«Θέλουμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνουν…», λέγει η σοφή λαϊκή παροιμία! Κι’ εμείς θέλουμε να ησυχάσουμε και να κοιτάξουμε την καλλιέργεια του είναί μας για την σωτηρία της ψυχής μας, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ! Διάφορα επώνυμα πρόσωπα, ήτοι Πολιτικοί, Πανεπιστημιακοί, Δημοσιογράφοι, Εκπρόσωποι των Κομμάτων με τις πράξεις των, με τα λόγια των και με τις δηλώσεις των προδίδουν την αμώμητον πίστιν μας και παρά ταύτα ……παραμένουν ανενόχλητοι! Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΙΣ καθίσταται ΤΡΑΓΙΚΗ, όταν σκεφθούμε, ότι μεταξύ των άλλων, δυστυχώς, και μερικοί Εκκλησιαστικοί Ηγέτες ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗΝ!!!
Η κατάστασις αυτή, λοιπόν, διεγείρει την συνείδησίν μας και μας εξαναγκάζει να διακόψουμε την σιωπήν μας και να υψώσουμε φωνήν διαμαρτυρίας! Να πάρουμε δηλ. το όπλο μας και να ρίψουμε και πάλιν μερικές βολές στον αέρα, μήπως και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι! Γι’ αυτό και ξαναπαίρνουμε τα πνευματικά μας όπλα και ξαναρχίζουμε να ρίχνουμε ντουφεκιές στον αέρα! Εάν κάποιους τούς κτυπήσουν και τους τραυματίσουν οι σφαίρες μας ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗΝ!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:
Ήτοι τον Σεβ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΝ !

Την αφορμήν μας έδωσε η είδησις, ότι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ισοπέδωσε την Πάναγνον Μητέρα του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού με την αμαρτωλή γυναίκα, η οποία κυοφορεί βρέφος εις την κοιλίαν της και προβαίνει εις ΕΚΤΡΩΣΙΝ του κυοφορουμένου βρέφους!
Η τραγική αυτή είδησις είδε το φώς της δημοσιότητος την 17ην Φεβρουαρίου 2022 και συνετάραξε τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών! Τρέφοντες σεβασμόν και εις το Πρόσωπόν Του και εις το Αξίωμά Του ετηρήσαμεν σιγήν ιχθύος μέχρι σήμερον με την ελπίδα, ότι θα διώρθωνε το ΤΡΑΓΙΚΟΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ! Πλήν όμως ουδεμία διόρθωσις εγένετο! Ας ανατρέξωμεν, λοιπόν, εις το Διαδίκτυον!

Η ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ

17 Φεβρουαρίου 2022
Ὁ Ἀρχ. Ἀμερικῆς Ἐλπιδοφόρος ὑπὲρ τῶν ἐκτρώσεων!

Το πρώτο «ΦΡΙΚΤΟ καὶ ἀνήκουστο έγκλημα: ὁ Ἀμερικῆς Ἐλπιδοφόρος τάχτηκε ὑπὲρ τῶν ἐκτρώσεων! Καὶ ὄχι μόνον αὐτό: ἔφτασε στὴν κατάντια νὰ συγκρίνει τὴν Παναγία μὲ τὶς γυναῖκες ποὺ κάνουν ἔκτρωση! Ἰδοὺ τί ξεστόμισε ὁ ἄνθρωπος: «Ἐπιβεβαιώνουμε τὸν σεβασμό μας γιὰ τὴν αὐτονομία τῶν γυναικῶν (σ.σ. νὰ μποροῦν νὰ ἀποφασίζουν γιὰ τὴ ζωή τῶν ἐμβρύων τους), καθὼς αὐτὲς εἶναι ποὺ φέρνουν τὴ ζωή σὲ αὐτὸ τὸν κόσμο. Μὲ τὴν ἐνσάρκωσή του ὁ Κύριος Θεὸς καὶ Σωτήρας μας Ἰησοῦς Χριστὸς ἔλαβε τὴν ἀνθρώπινη φύση μέσῳ τῆς σύλληψής του στὴν κοιλιὰ τῆς Παρθένου Μαρίας, τῆς Παναγίας μας. Ἡ Παναγία μας ἐπέλεξε ἐλεύθερα νὰ φέρει τὸν Σωτῆρα μας στὸν κόσμο καὶ ὁ Θεὸς σεβάστηκε τὴν ἐλευθερία της» !!! (Πηγή: iefimerida.gr). Μὲ μία ἀπίστευτα ρηχὴ διγλωσσία προσπαθεῖ νὰ στηρίξει τὸ «δικαίωμα» τῶν ὀλέθριων γυναικῶν νὰ φονεύουν τὰ παιδιά τους, γιὰ νὰ φανεῖ ἀρεστὸς στὸ σατανικὸ διεθνὲς σύστημα, τὸ ὁποῖο προωθεῖ τὶς ἐκτρώσεις, ὡς ἕνα ἀπὸ τοὺς πολλοὺς τρόπους μειώσεως τοῦ παγκόσμιου πληθυσμοῦ! Δὲν διστάζει μάλιστα νὰ «ντύσει» καὶ «θεολογικὰ» τὴν δαιμονικὴ ἰδεοληψία του, νὰ συγκρίνει τὴν ἐλευθερία τῆς Θεοτόκου νὰ ἀποδεχτεῖ νὰ γίνει μητέρα τοῦ Θεοῦ, μὲ τὸ «δικαίωμα» τῶν φονισσῶν «μητέρων» νὰ κατακρεουργοῦν τὰ ἀθῷα παιδιά τους! Καὶ ὅμως, ὁ ἄνθρωπος αὐτὸς μέλλει (ὅπως δείχνουν τὰ πράγματα) νὰ γίνει ὁ ἑπόμενος Πατριάρχης Κων/νουπόλεως! Ἀνατριχιαστικὰ φοβερό!
ΠΗΓΗ: https://orthodoxostypos.gr//ὁ-ἀρχ-ἀμερικῆς-ἐλπιδοφόρος-ὑπὲρ-τ/

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr
«Την ελεύθερη συγκατάβαση της Παναγίας μας, να μετέχει του Μυστηρίου της Θείας Ενανθρωπήσεως ταυτίζει με την ελευθερία των γυναικών να κάνουν έκτρωση, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος.
»Ποιος Ορθόδοξος θα τολμούσε να παραλληλίσει τα Μυστήρια του Θεού, με αμαρτωλές καταστάσεις και πτώσεις των ανθρώπων; Και όμως βρέθηκε ένας Ιεράρχης, ένας Αρχιεπίσκοπος, να τοποθετηθεί βλάσφημα απέναντι στο υπερύμνητο πρόσωπο της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και να ταυτίσει το «Ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτο μοι κατά το ρήμα Σου» με την “αυτονομία” των γυναικών και το δικαίωμά τους να κάνουν έκτρωση!!!
»Το μήνυμα αυτό απηύθυνε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στην συγκέν-τρωση με τίτλο «πορεία υπέρ της ζωής», στην οποία συμμετείχαν Ορθόδοξοι και Καθολικοί Επίσκοποι της Αμερικής. Ολόκληρο το μήνυμα έχει αναρτηθεί επίσημα στο διαδίκτυο.
»Παραδομένος εξ’ ολοκλήρου στον φόβο των ανθρώπων παρά στο φόβο του Θεού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν δίστασε να πει «…επιβεβαιώνουμε επίσης τον σεβασμό μας για την αυτονομία των γυναικών. Είναι αυτοί που γεννούν ζωή στον κόσμο. Με την ενανθρώπηση Του ο Κύριος, Θεός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός προσέλαβε την ανθρώπινη φύση, μέσω της σύλληψης Του στην κοιλιά της Παρθένου Μαρίας. Επέλεξε ελεύθερα να Τον φέρει στον κόσμο και ο Θεός σεβάστηκε την ελευθερία της…»
»Κατ’ αρχήν είναι βλασφημία και μεγίστη ασέβεια να ταυτίζει το υπέρλογο της Θείας Ενανθρωπήσεως με ανθρώπινες καταστάσεις και δη αμαρτωλές. Μάλιστα αυτή η ισοπέδωση παραπέμπει σε αιρετικές τοποθετήσεις, που ασεβούν στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, διότι οι προτεσταντίζουσες κριτικές συνηθίζονται από την ομήγυρη οικουμενιστικών κύκλων, όπως αναφέρει εμπεριστατωμένα και θεολογικά τεκμηριωμένα ο π. Θεόδωρος Ζήσης σε άρθρο του.
»Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας στέκονται με δέος και με έκσταση μπροστά στο μεγαλεία της Πλατυτέρας των Ουρανών και πληρούμενοι Θείας Χάριτος πλέκουν εγκώμια για το πρόσωπό της. Ο άγιος Ανδρέας Κρήτης καταθέτει ότι είναι δύσκολο να ομιλήσει για το μυστήριο αυτό. “Είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί η γη με την παλάμη του ανθρώπου και να υπολογιστεί με το μέτρο το μήκος της θάλασσας…Εάν αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολα, εάν ακόμη, λέγει, μπορούμε να μετρήσουμε τις σταγόνες της βροχής και τον όγκο του ανέμου και της άμμου της θαλάσσης, άλλο τόσο δύσκολο και απείρως δυσκολότερο είναι να περιγράψει κανείς το μυστήριο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου”. Ενώ ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός δεν αντέχει τη μεγάλη χαρά, νικιέται από τα θαύματα «ου φέρων την ηδονήν, νικώμαι τοις θαύμασιν, ένθους υπό του πάθους γέγονα».
»Εκεί που οι Άγιοι δεν μπορούν λόγο να αρθρώσουν μπροστά στα μεγαλεία του Θεού και τα Μυστήρια, έρχεται ο νεωτεριστής Ιεράρχης να πει την εξυπνάδα του!
»Και ακόμη, ο αθεολόγητος αρχιεπίσκοπος διαστρεβλώνει τα γεγονότα, καθώς η εμφάνιση του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και ο μεταξύ τους διάλογος προηγήθηκε της συλλήψεως, δηλαδή προ της κυοφορίας του Θείου Βρέφους. Αντιθέτως, η ελευθερία των γυναικών την οποία υπεραμύνεται, αφορά την κατάσταση μετά τη σύλληψη και άρα η απόφασή τους παίρνεται ενώ ήδη κυοφορείται ένας άνθρωπος.
»Τον πλέον ανυπεράσπιστο άνθρωπο, το αγέννητο παιδί έρχεται ο “Ορθόδοξος” αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ως άλλος Ηρώδης σφαγέας των νηπίων, να πολεμήσει. Βγάζει λόγο υπεράσπισης των αμαρτωλών εκτρώσεων και αμνηστεύσει αυτούς τους φόνους, χάριν λέει της αυτονομίας των γυναικών! Ενώ ο ίδιος αμέσως πιο πριν αναφέρει «επιβε-βαιώνουμε το δώρο και την ιερότητα της ζωής- όλης της ζωής γεννημένης και αγέννητης. Ως χριστιανοί ομολογούμε ότι κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού…»
»Αυτοαναιρείται, αυτοκαταδικάζεται, καταποντίζεται αύτανδρος. “….Εκ του στόματός σου κρινώ σε, πονηρέ δούλε….”
»Στην αντίπερα όχθη οι Άγιοί μας είναι ξεκάθαροι. Κατά τη χριστιανική διδασκαλία, το έμβρυο από την πρώτη στιγμή της σύλληψης είναι ένας τέλειος άνθρωπος και έχει μέσα του την αθάνατη ψυχή, η οποία είναι δοσμένη από τον Δημιουργό. Λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός «Άμα δε το σώμα και η ψυχή πέπλασται, ου το μεν πρώτον, το δε ύστερον». Δεν νοείται δηλαδή ούτε για απειροελάχιστο διάστημα, να υπάρξει σώμα άνευ ψυχής, ούτε ψυχή άνευ σώματος. Τουτέστιν, άνθρωπος τέλειος σκοτώνεται για να ζήσει κάποιος άλλος κατά την επιθυμία του.Ο κ. Ελπιδοφόρος, ως φιλόσοφος, κοινωνιολόγος και ακτιβιστής, εργάζεται στην ταλαιπωρημένη από τις αιρετικές ομάδες και σέκτες, χώρα της Αμερικής. Αρνείται την αποστολή του, αφήνοντας τον λαό «εν χώρα και σκιά θανάτου καθήμενο» (Ματθ. 4,16). Αφήνει διψασμένες τις ψυχές και στερημένες από την θεία παρηγοριά. Μένουν έτσι τα νεαρά κορίτσια μέσα στα ατελείωτα μπερδέματα και τις πτώσεις, μέσα στην αμαρτία και μάλιστα με την ευλογία του Ορθόδοξου ποιμενάρχη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και το ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας για να πετύχει τους σκοπούς του…».
ΑΙΣΧΟΣ! Σεβασμιώτατε κ. Ελπιδοφόρε! Αλλάξτε το όνομά Σας! Δεν μας φέρετε την ελπίδα! Αντιθέτως! Μας σκορπάτε την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!
ΠΗΓΗ: https://katanixi.gr/friki-i-kata-elpidoforo-taytisi-tis-panagias-mas-me-tis-gynaikes-poy-kanoyn-ektrosi/
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, επισήμανε σε συγκέντρωση «πορεία υπέρ της ζωής», που έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον, ότι θα υπερασπιστεί κάθε ζωή, είτε γεννημένη, είτε αγέννητη.
«Επιβεβαιώνουμε το δώρο της ζωής και την ιερότητα της ζωής, κάθε ζωής γεννημένης και αγέννητης, και ως χριστιανοί ομολογούμε ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.
Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, «Κάθε ζωή είναι άξια των προσευχών μας και της προστασίας μας, είτε αυτή είναι στην κοιλιά της μητέρας, είτε στον κόσμο. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την υγιή ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών μας, καθώς είμαστε οι φύλακές τους και δεν μπορούμε να αποστούμε από το καθήκον μας αυτό».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «Επιβεβαιώνουμε τον σεβασμό μας για την αυτονομία των γυναικών, καθώς αυτές είναι που φέρνουν τη ζωή σε αυτό τον κόσμο. Με την ενσάρκωσή του ο Κύριος Θεός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός έλαβε την ανθρώπινη φύση μέσω της σύλληψής του στην κοιλιά της Παρθένου Μαρίας, της Παναγίας μας.
Η Παναγία μας, -σημείωσε-, επέλεξε ελεύθερα να φέρει τον Σωτήρα μας στον κόσμο και ο Θεός σεβάστηκε την ελευθερία της. Μπορούμε και πρέπει, -κατέληξε-, να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη ζωή του ανθρώπου, τόσο του γεννημένου όσο και του αγέννητου, με το δικό μας παράδειγμα της άνευ όρων αγάπης».
Πηγή:https://www.iefimerida.gr”/ellada/arhiepiskopos-amerikis-elpidoforos-zoi-gennimeni”.

ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑ: Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!
Το δεύτερο μεγάλο έγκλημα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου είναι, ότι κατά τον Ιούνιον μήνα του έτους 2022 ήλθε από την Νέαν Υόρκην εις τη Ελλάδα με μοναδικόν σκοπόν να βαπτίση δύο νήπια, «ΤΕΚΝΑ ……ΑΝΔΡΩΝ (!), των κ.κ. (;;;) ΜΠΟΥΣΗ και ΝΤΟΥΝΤΑ» εις την Γλυφάδα!
Διά της ενεργείας του ταύτης προέβη εις την αναγνώρισιν ως «οικογενείας» της παρανόμου ενώσεως δύο gay ανδρών, οι οποίοι συγκροτούν «την οικογένειαν Μπούση», όπως χαρακτηριστικά επί λέξει έγραψεν ο κ. Ελπιδοφόρος στην επιστολή του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιον!
Η ελαχιστότης μας διά της από 8ης Αυγούστου 2022 δημοσιεύσεως με τίτλον «ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ Νο 1» ανεκαλέσαμεν εις την τάξιν τον πλανώμενον Αρχιεπίσκοπον κ. Ελπιδοφόρον, ανεφέρθημεν δε και εις την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος διά τα κατ’ Αυτήν. Πλήν όμως «ουκ ην φωνή και ουκ ην ακρόασις» (Βασιλ. Α’ 18:26). Συνεπώς σήμερα έχομεν το δικαίωμα να επανερχώμεθα δριμύτεροι και να αποκαλούμεν τον Αρχιεπίσκοπον Αμερικής κ. Ελπιδοφόρον «ΠΡΟΔΟΤΗΝ» της Ορθοδόξου Πίστεως!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΙΔΩΜΕΝ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
«Πρωτοφανής ενέργεια του Αμερικής Ελπιδοφόρου».

«Πρωτοφανής ενέργεια από Ορθόδοξο Ιεράρχη! Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ήρθε από την Αμερική ειδικά να επιτελέσει το θείο μυστήριο της βαφτίσεως για ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Εδωσε άδεια άραγε ο ο οικείος Μητροπολίτης για την αυτήν την ενέργεια; Θα εγκαλέσει άραγε η Ιερά Σύνοδος τον Μητροπολίτη; Όταν η Εκκλησία μας δεν επιτρέπει να είναι κάποιος ανάδοχος αν έχει πολιτικό γάμο πως ο Αμερικής τελεί το μυστήριο του βαπτίσματος σε ομόφυλα ζευγάρια; (Σχόλιο Ο.Τ.)
O Ευάγγελος Μπούσης και ο Πίτερ Ντούντας επέλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα για τη βάφτιση των παιδιών τους, η οποία πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Νονές των παιδιών είναι το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί και η χρυσή κληρονόμος, Ευγενία Νιάρχου, η οποία διατηρεί στενή φιλία με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας.
Τα παιδιά του ζευγαριού πήραν τα ονόματα Αλέξιος και Ελένη.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το πάρτι της βάφτισης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου επίτιμη καλεσμένη ήταν η Άννα Βίσση, η οποία τραγούδησε τις μεγάλες επιτυχίες της.
Αυτός ήταν και ο λόγος που η Σοφία Καρβέλα και ο (πρώην) σύζυγός της Θανάσης Πανουργιάς ταξίδεψαν στην Ελλάδα, ώστε να παρευρεθούν στη βάφτιση!
Το παρόν στη βάφτιση έδωσε και η στενή φίλη του ζευγαριού Βίκυ Καγιά, η οποία δεν σταμάτησε να μοιράζεται φωτογραφίες και βίντεο από το πάρτι!»
ΠΗΓΗ: https://orthodoxostypos.gr/πρωτοφανής-ενέργεια-του-αμερικής-ελπ/

Το τρίτο μεγάλο έγκλημα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου είναι, ότι εισήγαγε το «κουταλάκι μιάς χρήσεως» κατά την μετάδοσιν της Θείας Μεταλήψεως!

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Θεία κοινωνία με κουταλάκια μιας χρήσης [vid] Στήριξη στην απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η θεία μετάληψη να γίνεται με κουταλάκια μιας χρήσης, δίνουν επιφανή μέλη του αρχιεπισκοπικού συμβουλίου.
FLASH TEAM11.06.2020 | 16:36

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συστήνει Θεία Κοινωνία με ξεχωριστό κουτάλι

Οδηγίες στους κληρικούς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον) να προσφέρουν προσωρινά τη Θεία Κοινωνία με μεταλλικά κουταλάκια μιας χρήσης έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Οι οδηγίες περιέχονται σε εκτενές υπόμνημα, που εστάλη στους ιερείς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, με την επισήμανση μόνο για ιερείς και ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημοσιευθεί, να κοινοποιηθεί ή να αντιγραφεί σε email ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει σε δημοσίευμά του το greeknewsonline.com. Οι οδηγίες αφορούν το σύνολο των λειτουργιών των κοινοτήτων της Μητρόπολης του Αρχιεπισκόπου.

ΠΗΓΗ: https://www.youtube.com/watch?v=ivmCQenCMEc

Με άλλα λόγια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος αρνείται την θείαν ουσίαν της θείας Μεταλήψεως! Διότι, εάν ο λειτουργός ιερεύς μεταδίδει «Σώμα και Αίμα Χριστού» εις τον πιστόν, πως είναι δυνα-τόν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού να μεταδίδουν αρρώστειες; Συνεπώς ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΤΕΟΣ!

*************************************************
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αγαπητοί μου Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί,

Σας προσκαλώ να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της θρησκευτικής αδιαφορίας. Η Ορθόδοξος Πίστις μας ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Η Ηθική καταπατείται! Η Ορθοδοξία μας δολοφονείται! Προσβάλλεται συνεχώς από μικρούς και μεγάλους! Από Κληρικούς και Λαϊκούς! Από Αρχεπισκόπους και Μητροπολίτες! Από Πολιτικούς και Εκπαιδευτικους Παράγοντες! Από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση! «Διαφθορά, ακρίβεια και εύνοια σε ισχυρούς και πλουσίους… Διεφθαρμένοι εναντίον ανικάνων! …. Διαφθορά και ανικανότης…», είναι το χαρακτηριστικόν γνώρισμα της εποχής μας διά να επαναλάβω τα λόγια της Εφημερίδος ΕΣΤΙΑ της 04.02.2023!
Πέραν όλων αυτών έχομεν επί πλέον και τα εγκλήματα εκκλη-σιαστικών Παραγόντων!
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προς την Οποίαν απευθυνόμεθα κατά καιρούς διά να θέσωμεν τα προβλήματα της ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΈΝΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Ττης αμωμήτου ημών Πίστεως απορρίπτει εις τον κάλαθον των αχρήστων τις Αναφορές μας! Ιδού μία εισέτι απόδειξις.
Τρίτη, 12 Ἰουλίου 2022

Τήν Διαρκῆ Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Ἰω. Γενναδίου, 14
115 21 ΑΘΗΝΑΣ
Μ Η Ν Υ Σ Ι Σ

Μακαριώτατε Ἅγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Σύνεδροι,

Δυσπερίγραπτος εἶναι ὁ πόνος, ὁ ὁποῖος κυριαρχεῖ εἰς τήν ταλαίπωρον ψυχήν μου, ἔπειτα ἀπό τήν εἴδησιν, ὅτι ὁ Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς κ.κ. Ἐλπιδοφόρος μόλις πρό δύο ἡμερῶν «ἔκανε την πρώτη βάπτιση υιοθετημένων παιδιῶν gay ζευγαριοῦ στη Αθήνα» (βλ. ὑπ’ ὰριθμ. 1 καί 2 ἐπισυναπτόμενα ἔγγραφα) εἰς τόν ἱερόν Ναόν «Παναγίας Φανερωμένης» τῆς Βουλιαγμένης! Λεπτομερείας περί τῆς προδοτικῆς ταύτης πράξεως θά εὕρετε εἰς τό ἐπισυναπτόμενον 3ον ἔγγραφον, τό ὁποῖον δημοσιεύεται εἰς τήν ἱστοσελίδα «www.protothema.gr» καί ἔχει τίτλον: «Ο Ευάγγελος Μπούσης καί ο σύζυγός του Πίτερ Ντούντας βάφτισαν …..τα παιδιά τους στη Βουλιαγμένη».
Ἐπειδή διά τῆς πράξεως ταύτης ἀνερυθριάστως καταπατεῖται ἡ Ὀρθόδοξος Διδασκαλία καί Παράδοσις, νομοθετεῖται δέ καί ἀμνηστεύεται ἡ πορνεία, δηλ. ἡ παράνομος συζυγική ἕνωσις δύο προσώπων τοῦ αὐτοῦ φύλου, διά τόν λόγον αὐτόν καταμηνύω καί
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ἐνώπιον Ὑμῶν
τόν Σεβασμιώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀμερικῆς κ.κ. Ἐλπιδοφόρον
α) ἐπί προδοσίᾳ τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν Πίστεως,
β) ἐπί καταπατήσει τῶν Ἱερῶν Κανόνων, καί
γ) ἐπί σκανδαλισμῷ τῆς συνειδήσεως τῶν πιστῶν
τῆς Ἐκκλησίας τέκνων
καί παρακαλῶ διά τά καθ’ Ὑμᾶς.
α) Ἡ πρᾶξις του, ἐμμέσως πλήν σαφῶς, νομιμοποιεῖ τήν πορνείαν καί τήν συμβίωσιν δύο προσώπων τοῦ ἰδίου φύλου, τοῦθ’ ὅπερ ὁ Νομοθέτης Θεός κατεδίκασε διά τοῦ ἐξ Οὐρανοῦ πεμφθέντος πυρός, διά τοῦ ὁποίου καί κατέκαυ-σε τά Σόδομα καί τά Γόμορρα! Εἶναι γνωστόν ἤδη τό Παγκόσμιον Κίνημα τῶν ΛΟΑΤΚΙ, ἤτοι τῶν Ὁμοφυλοφίλων! Ἀκόμη καί ἡ Νομοθετοῦσα κοσμική Ἐξουσία, ἡ Πολιτεία, δέν ἔχει εἰσέτι νομοθετήσει τήν υἱοθεσίαν τέκνων ἐκ μέρους τῶν Gays!
Εἰς τήν πρός τόν οἰκεῖον Ἱεράρχην σχετικήν ἐπιστολήν του ὁ Σεβ. Ἀμερικῆς αἰτεῖται τήν εὐλογίαν τοῦ Σεβ. Γλυφάδος κ. Ἀντωνίου καί ἀναφέρει ἐπί λέξει τά ἑξῆς: «…..ὅπως τελέσω τήν βάπτισιν τῶν δύο τέκνων τῆς ἐκ Σικάγου ὁρμωμένης ὁμογενειακῆς οἰκογενείας Μπούση»!!!! (βλ. Ἐφημερίδα Espresso», 13.07.2022, σελ. 5). Ἄρα διά τῆς χρήσεως τοῦ ὅρου «οἰκογένεια Μπούση», ὁ Σεβ. κ. Ἐλπιδοφόρος ἐμμέσως πλήν σαφῶς ἀναγνωρίζει καί νομιμοποιεῖ τήν ἀναίσχυντον καί ἀφύσικον συζυγικήν σχέσιν καί τήν παρά φύσιν σαρκικήν μῖξιν δύο προσώπων τοῦ αὐτοῦ φύλου, σχέσιν τήν ὁποίαν ὁ Δημιουργός Θεός κατεδίκασεν ἀπεριφράστως!
Ὥστε, λοιπόν, ὁ Σεβ. Ἀμερικῆς κ.κ. Ἐλπιδοφόρος καί διά τῆς ὡς ἄνω ἐπιστολῆς του, κυρίωε δέ διά τῆς συμμετοχῆς του εἰς τό ἱερόν Μυστήριον τοῦ Βαπτίσματος δύο υἱοθετημένων βρεφῶν ὑπό «ζεύγους» ὁμοφυλοφίλων, τῶν συγκροτούντων τήν «οἰκογένειαν Μπούση», κατεπάτησε καί τόν θεῖον Νόμον καί τό ἀνθρώπινον Δίκαιον!
β) Διά τῆς ἀποδοχῆς ὡς ἀναδόχων εἰς τήν Βάπτισιν ὀκτώ προσώπων, μεταξύ τῶν ὁποίων συμπεριλαμβάνονται καί δύο τοὐλάχιστον ἑτεροδόξοι γυναῖκες, ἤτοι ἡ κυρία Εὐγενία Νιάρχου καί ἡ κυρία Bianca Bartolini, ὁ Σεβ. κ. Ἐλπιδοφόρος ὄχι μόνον κατεπάτησε καί κατεφρόνησε τούς Ἱερούς Κανόνας τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν Ἐκκλησίας, ἀλλά καί ΕΝΕΠΑΙΞΕΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ, καθ’ ὅσον αἱ ὡς ἄνω δύο Ἀνάδοχοι, μή ἀνήκουσαι είς τήν Ὀρθό-δοξον Ἐκκλησίαν, ΔΕΝ ΕΞΕΦΩΝΗΣΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, διότι ἡ μία ἐξ αὐτῶν τυγχάνει Ρωμαιοκαθολική καί ἡ ἑτέρα Προτεστάντισσα!!!! Ὅθεν πρέπει νά δικασθῇ καί ἐπί καταφρονήσει τῶν Ἱερῶν Κανόνων τῆς Ὀρθοδοξίας μας.
γ) Τέλος, ἡ ἀσύνετος αὕτη συμπεριφορά τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου κ. Ἐλπιδοφόρου συνετάραξε τό πλήρωμα τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν Ἐκκλησίας καί τό κατεσκανδάλισε, καθ’ ὅσον ἡ ἀνίερος αὕτη ἐνέργειά του ἔλαβε μεγάλην δημοσιότητα τόσον εἰς τόν ἡμερήσιον Τύπον, ὅσον καί εἰς τά Διαδικτυακά Μέσα Ἐνημερώσεως. Διά τόν λόγον αὐτόν πρέπει νά δικασθῆ οὗτος καί ἐπί σκανδαλισμῶ τῆς συνειδήσεως τῶν πιστῶν τῆς Ἐκκλησίας τέκνων.
Μάρτυρας προτείνω:
Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Πειραιῶς κ.κ. Σεραφείμ,
Τόν Σεβ. Μητροπολίτην Γλυφάδος κ.κ. Ἀντώνιον,
καί 3) Τόν Δημοσιογράφον κ. Νικόλαον Σταματάκην, ἀρθρογράφον τῆς Ἐφημερίδος «’Ορθόδοξος Τύπος». (Βλ. κύριον ἄρθρον εἰς τό ὑπ’ἀριθμ. 2409 φ. τῆς 15.07.2022 μέ τίτλον:«Ο ΑΡΧ. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ “ΓΑΜΟΥΣ“ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ!»).
Ὅθεν ταῦτα καταγγέλλοντες πρός Ὑμᾶς, παρακαλοῦμεν διά τά καθ’ Ὑμᾶς.
Ἐπί δέ τούτοις, διατελοῦμεν
Ἐλάχιστος ἐν Χριστῷ Ἀδελφός

+ Ο πρ. Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας Ἀμβρόσιος

ΔΥΣΤΥΧΩΣ «ουκ ην φωνή και ουκ ην ακρόασις»!!!! Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ….ΥΠΝΩΤΤΕΙ!!!! Γι’ αυτό και εμείς μέσα από την καρδιά μας γοερώς κραυγάζουμε: «ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ»! Αμήν

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρώην ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Γεώργιος Κριτσιδήμας 1 χρόνο πριν

    Ο Μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Ρωμανίδης λέει το εξης:Ο διάβολος κάνει διακοπές διότι το έργο του το έχουν αναλάβει οι Επίσκοποι. Θού Κύριε φυλακή τώ στοματί μου. Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός να με συγχωρέσει αλλά από τότε πού ο ελπιδοφόρος βάφτισε τά παιδάκια τών ΛΟΑΤΚΙ έπρεπε νά τόν είχαν καθαιρέσει. Δέν ρώτησε εφόσον αυτοί πού θά τά μεγαλώσουν σύμφωνα με το ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ είναι στήν αμαρτία, τα παιδάκια αυτά πώς θα μεγαλώσουν; Θού Κύριε φυλακήν το στοματί μου.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.