Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προήδρευσε χθες στη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά την ανακοίνωση της χαρμόσυνης είδησης για την εκλογή του μέχρι σήμερα Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ.Αποστόλου ως Αρχιεπισκόπου Καναδά.

Ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, καθώς και προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την επιλογή ενός από τους Ιεράρχες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και μέλους της Επαρχιακής Συνόδου ως διαδόχου του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου σε αυτή τη σημαντική επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

Στη συνέχεια κινήθηκε η προβλεπόμενη από τις σχετικές διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής διαδικασία. Με τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος ορίστηκε Τοποτηρητής της πλέον κενής Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιερσέης, ενώ το θέμα της εκλογής νέου Μητροπολίτη θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση.

Τέλος, από σήμερα οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιερσέης καλούνται να μνημονεύουν σε όλες τις ιερές ακολουθίες και τις ιεροπραξίες, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, το σεπτό όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.