Μητρόπολη Χαλκίδος

Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2018 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Πόλεώς μας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξαν θαυμάσια, στον μεν Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος και στη Θεία Λειτουργία ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός του, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Πριν το Αποστολικό Αναγνωσμα της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον εικοσαετή νέο κ. Ιωάννη-Θεόδωρο Νάτσο, φοιτητή, γόνο της Ενορίας, σε Αναγνώστη.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος έκαμε ευχήθηκε σε όλους εόρτια, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο της Ενορίας Οικον. Αναστάσιο Χρήστου και τους συνεργάτες του για την διοργάνωση της πανηγύρεως και την φροντίδα της ευπρέπειας του Ι. Ναού.

Την ιερά Υμνολογία του Τιμίου Προδρόμου έψαλλαν οι δύο Χοροί των αγίων Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Κουρούπη και τον κ. Κωνσταντίνο Δέδε, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον π. Φιλόθεο, μετέβη σε παραλιακό Ξενοδοχείο της Πόλεως και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ευβοίας.

Τον εικοσαετή νέο Ιωάννη Νάτσο χειροθέτησε Αναγνώστη ο Χαλκίδος Χρυσόστομος Τον εικοσαετή νέο Ιωάννη Νάτσο χειροθέτησε Αναγνώστη ο Χαλκίδος Χρυσόστομος Τον εικοσαετή νέο Ιωάννη Νάτσο χειροθέτησε Αναγνώστη ο Χαλκίδος Χρυσόστομος Τον εικοσαετή νέο Ιωάννη Νάτσο χειροθέτησε Αναγνώστη ο Χαλκίδος Χρυσόστομος Τον εικοσαετή νέο Ιωάννη Νάτσο χειροθέτησε Αναγνώστη ο Χαλκίδος Χρυσόστομος Τον εικοσαετή νέο Ιωάννη Νάτσο χειροθέτησε Αναγνώστη ο Χαλκίδος Χρυσόστομος Τον εικοσαετή νέο Ιωάννη Νάτσο χειροθέτησε Αναγνώστη ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.