ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ: Για κακόβουλη εργαλειοποίηση της ορθόδοξης ταυτότητας, με στόχο την προώθηση γεωπολιτικών συμφερόντων, κατηγορεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «η Ρωσία εμπλέκεται σε συγκεκαλυμένες και απροκάλυπτα κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας για την προώθηση των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων, υποστηρίζοντας ορισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες και τους ηγέτες τους και υπονομεύοντας συγχρόνως άλλες».

Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην προώθηση και στην προστασία των θρησκευτικών ελευθερίων. «Η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ή των πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των θρησκευτικών μειονοτήτων, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Τα άτομα θα πρέπει να είναι ελεύθερα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το πώς εκφράζουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένης αυτής από ξένες κυβερνήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θα συνεχιστεί η κόντρα Φαναρίου – Ρωσίας το 2022;
‘Οπως όλα δείχνουν όχι μόνο θα συνεχιστεί η κόντρα αλλά θα φτάσει και όσο δεν πάει… στα άκρα. Οι Ρώσοι έχουν το χρήμα και την δύναμη για να επηρεάσουν και να πάρουν με το μέρος τους ολόκληρα μοναστήρια, Μητροπολίτες, ΜΜΕ και ιδρύματα.

Με λίγα λόγια όπου βρουν “κενό” θα προσπαθήσουν να εισχωρήσουν. Υπό αυτό το πρίσμα, θα κινηθούν είτε με επιχορηγήσεις, είτε με φιλανθρωπίες και με πρόσχημα πάνω από όλα την “ενότητα”.

Οι Ρώσοι στην προσπάθεια τους να αποδείξουν την διάσπαση της Ορθοδοξίας από τις ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα πιέσουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να οδηγήσουν το Φανάρι σε μια νέα Πανορθόδοξη Σύνοδο κάτι που ενδεχομένως να απεύχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβη στην Κρήτη το 2016.

Ενδεικτικά, υπενθυμίζουμε πως οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι και οι άλλοι συμμετάσχοντες Ιεράρχες καταπάτησαν τους Ιερούς Κανόνες, και “απέδειξαν” το πόσο σέβονται τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων και κατ’ επέκτασιν τον Συνοδικό Θεσμό, για τον οποίο κόπτονται και μάλιστα δεν διστάζουν να ομιλούν και με μεγαλόστομες διακηρύξεις.

Οψόμεθα!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.