Η δέσμη μέτρων που εξετάζεται επιδιώκει να αντισταθμίσει σε σημαντικό μεγάλο βαθμό το άλμα του κόστους διαβίωσης, κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλόμισθούς και ανέργους.

Και νέο… δώρο Πάσχα το καλοκαίρι σε συνταξιούχους, δικαιούχους επιδομάτων και ΑμεΑ

Αποφασισμένοι είναι στην κυβέρνηση να συνεχίσει την στήριξη των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει βασικά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το Dnews, από τις 11 Απριλίου, η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναλάβει το έκτακτο δώρο Πάσχα, ως μία ακόμα επιταγή ακρίβειας στους ίδιους ακριβώς δικαιούχους.

Ο κουμπαράς του νέου κύκλου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου και είναι προτεραιότητα, όπως τονίζουν οι πληροφορίες, η δύναμη πυρός να διοχετευθεί στη στήριξη των ευάλωτων και κυρίως στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος.

Ποια ημέρα πληρώνονται οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (π. ΚΕΑ) του ΟΠΕΚΑ και πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα παιδιού -το «ενισχυμένο»- δηλαδή την μιάμιση δόση, όπου δεν την έχουν πληρωθεί ακόμα 150.000 άτομα.

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ πάντα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη του μήνα, αλλά όπως είναι ήδη γνωστό οι πληρωμές ξεκινάνε πάντα την προηγούμενη ημέρα.

Δηλαδή για τον μήνα Μάιο, οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα παιδιού κ.α, θα πληρωθούν την Τρίτη στις 31 Μαΐου, αλλά τα χρήματα θα τα δούνε στο λογαριασμό τους από τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Επιπλέον, τότε θα πληρωθούν την ενισχυμένη -μιάμιση έξτρα δόση- για το επίδομα παιδιού πάνω από 150.000 άτομα που δεν την έχουν πληρωθεί ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι την μιάμιση δόση -από το έκτακτο δώρο Πάσχα- του επιδόματος παιδιού την έχουν πληρωθεί πριν το Πάσχα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.