Την παραμονή όμιλος καλαντιστών, μικρών και μεγάλων, έψαλε τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στα σπίτια των Ρωμιών και Ελλήνων που ζουν στο Νιχώρι. Όλες οι οικογένειες αγκάλιασαν τους καλαντιστές με μεγάλη χαρά και τους πρόσφεραν τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων και κεράσματα. Προεξάρχων, θα λέγαμε, των καλαντιστών ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.

Το βράδυ της παραμονής των Αγίων Χριστουγέννων τελέσθηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της μεγάλης εορτής, υπό του ιερατικώς προϊσταμένου της Κοινότητος Αρχιμ. Αγαθαγγέλου, Αρχειοφύλακος των Πατριαρχείων, με την συμμετοχή πλήθους πιστών από την Πόλη και επισκεπτών από την Ελλάδα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου παρατέθηκε το καθιερωμένο πλέον Χριστουγεννιάτικο δείπνο με παραδοσιακούς μεζέδες, κρασί και γλυκά.
Νιχωρίτες και επισκέπτες από την Ελλάδα γιόρτασαν μαζί τα Χριστούγεννα και τραγούδησαν όλοι μαζί τα Κάλαντα, μέσα σε μια ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.
Τα Χριστούγεννα στο Νιχώρι έγιναν και θέμα σε τουρκικό κανάλι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.