Οι Ρουμάνοι μετανάστες σε διάφορες περιοχές του κόσμου καλούνται να εκτιμήσουν και να καλλιεργήσουν την προσευχή τονίζει στο μήνυμά του ο Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την “Ημέρα του Ρουμάνου Μετανάστη” η οποία φέτος θα τιμηθεί στις 21 Αυγούστου σε όλη τη ρουμανική επικράτεια.

Ο Μακαριώτατος προτρέπει όσους έχουν φύγει μακριά από τη χώρα να παραμείνουν ενωμένοι μέσω της συνεχούς προσευχής στον Θεό, τον Δημιουργό του ουρανού και της γης, καθώς και με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που παραμένουν στη Ρουμανία.

«Οι Ρουμάνοι μετανάστες που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου καλούνται να εκτιμήσουν και να καλλιεργήσουν την προσευχή μέσα στην εκκλησιαστική κοινότητα, καθώς και στην οικογένεια, καθώς η προσευχή είναι η πηγή της καθαρής αγάπης για τον Θεό, τους αγαπημένους μας και τους συνανθρώπους μας», αναφέρει ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Παράλληλα, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ προτρέπει τους διακονούντες στους Ρουμανικούς Ιερούς Ναούς εκτός Ρουμανίας να ενισχύσουν την προσευχή και τις ιεραποστολικές- ποιμαντικές δραστηριότητες, να διαφυλάξουν και να καλλιεργήσουν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και τις ρουμανικές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.