ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, συμμετέχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που πραγματοποιείται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Το ΙΠΕ συμμετέχει ως αναθέτουσα αρχή μέσω διεθνούς διαγωνισμού με ανάδοχο το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) για το Έργο «Ανάπτυξη Τρισδιάστατων Παραγωγών», στο πλαίσιο Της Πράξης «Ψηφιοποίηση Ιερών Κειμηλίων Ενοριακών Ναών». Το έργο αφορά την ανάπτυξη, καταγραφή, ψηφιοποίηση και επιστημονική τεκμηρίωση της εικονικής ψηφιακής αναπαράστασης της αρχιτεκτονικής εξέλιξης της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά και την αφήγηση της ιστορίας του, από την πρώτη μοναστική κοινότητα έως σήμερα, η οποία βασίζεται σε στοιχεία επιστημονικής έρευνας.

Το βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά του Στειριώτη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος είναι το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα και περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για ένα Χριστιανικό Μνημείο με μεγάλη ακτινοβολία και παγκόσμιο ενδιαφέρον και αποτελεί προσκύνημα για όλους μας. Η συμβολή του ήταν καταλυτική στην προετοιμασία της λευτεριάς της πατρίδας μας το 1821, αλλά και την περίοδο της ναζιστικής θηριωδίας, που υπέστη μεγάλες καταστροφές μετά τη σφαγή του Διστόμου.

Η Ιερά Μονή με τις πρεσβείες του Οσίου Λουκά και τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανά του, προσελκύει καθημερινά πλήθος πιστών που το επισκέπτονται, φιλοξενούνται και επιστηρίζονται από τη λειτουργική ζωή των πατέρων της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.