Το σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο της ίδρυσης Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο φέρεται να συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Βασίλη Φωτάκη, επισκέφτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο με σκοπό να του επιδώσουν επίσημη πρόσκληση για να παραστεί και να τιμήσει με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις της 11ης Ιουνίου.Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε μεν με ευχαρίστηση την πρόσκληση ωστόσο η παρουσία του θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και είναι νωρίς ακόμη για να οριστικοποιηθεί.

Η φετινή 11η Ιουνίου-επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό- ωστόσο πιθανότατα θα βρει το Αγρίνιο ως έδρα Μητρόπολης καθώς το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται , ακόμη και εντός Μαρτίου, να δώσει το «πράσινο φως» στην πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδο για τις αλλαγές στον εκκλησιαστικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον Ιερώνυμο ο Γιώργος Παπαναστασίου επισήμανε τους λόγους που η πρόταση της ΔΙΣ κινείται στη θετική κατεύθυνση ενώ ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως το θέμα πλέον άπτεται της Κυβέρνησης.

Ο δήμαρχος φέρεται μάλιστα να εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής να συνδράμει για το κτιριακό ζήτημα, για την έδρα της νέας Μητρόπολης, έχοντας σχετικές προτάσεις.
Αυτή άλλωστε είναι μια συζήτηση που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα, μετά την ίδρυση της Μητρόπολης Αγρινίου , Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου.

Προς το παρόν σε εκκλησιαστικούς και μη κύκλους διακινείται ευρέως το σενάριο η Μητρόπολη Αγρινίου να στεγαστεί (προσωρινά; ) στο «Φαφούτειο Οικοτροφείο», το κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην οποία ανήκει. Σε αυτό στεγάζεται σήμερα και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής “Δαυίδ ο Ψαλμωδός”.

Το κτίριο που κατασκευάστηκε με δωρεά της Ελένης Κιτσοπάνου – Φαφούτη (1905-1988) είναι στα υπόψιν για έδρα της Μητρόπολης αλλά δεν είναι το μόνο υποψήφιο.

ΑΓΡΙΝΙΟ NEWS

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.