Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την κοίμηση του αειμνήστου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, αρχιμανδρίτου Αθανασίου(18/01/2021). Ο μακαριστός γέροντας υπήρξε μία αξιόλογη και ιδιαίτερα σημαίνουσα εκκλησιαστική προσωπικότητα της Κύπρου η οποία προσέφερε τα μέγιστα τόσο προς τον μοναχισμό όσο και στον κόσμο.

Ηγούμενος για περίπου σαράντα χρόνια. Καθοδηγητής μοναχών και λαϊκών. Γνήσιος και αυθεντικός ιερομόναχος, συνεχιστής του αρχαίου ασκητικού μοναχισμού, πνευματικός φάρος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σήμερα, με την ευκαιρία του ετήσιου μνημοσύνου του μακαριστού γέροντα Αθανασίου ο ΠανιερώτατοςΜητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίουσυλλειτουργούντος του ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτου Διονυσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε ενώπιον του τάφου του γέροντα, τρισάγιο στηνπαρουσία ολόκληρης της αδελφότητας.

“Ας είναι αιωνία η μνήμη και αγία η ψυχή του γέροντα Αθανασίου! Ας έχουμε όλοι την ευχή του”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.