ΔΙΣ: Συνέρχεται με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσει, μεταξύ άλλων…

Τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με την πανδημία και τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την πλευρά του για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες.

Σε τηλεοπτικό Μήνυμα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου. Αναφέρθηκε και στο θέμα των πιστών που εισέρχονται στις εκκλησίες τονίζοντας ότι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τέστ αν δεν έχουν εμβολιαστεί για να μπουν στην εκκλησία και μάλιστα επικαλέστηκε σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που όπως είπε έδινε αυτή την οδηγία στους πιστούς.

Είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός: “Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία”.

Να σημειώσουμε όμως ότι η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απλώς προέτρεπε τους πιστούς να εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς με αρνητικό τεστ και δεν υποχρέωνε κατ’ ουδένα τρόπο.

Το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου της ΔΙΣ το οποίο επικαλείται ο πρωθυπουργός:

Εκ Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 3ης μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και εξ αφορμής της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Aυτής, απεφάσισεν όπως, εις επίμετρον των σχετικών Έγκυκλίων Aυτής, απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι’ υμών παντί τω Κλήρω, τοίς Μοναχικούς Τάγ μασι και τώ ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν είς τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν έξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν τού υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ώς ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και την διενέργειαν, υπό τών μή εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.