Το χτίσιμο του Ναού του Σολομώντα. Ποια είναι η ιστορία του Ναού του Σολομώντα; Πότε χτίστηκε και σε ποιο μέρος; Με τι υλικά χτίστηκε και πόσο καιρό διήρκησε η ανοικοδόμηση του Ναού; Πόσες φορές χτίστηκε ο Ναός του Σολομώντα; Πώς σχετίζεται ο Ναός του Σολομώντα με την Αποκάλυψη και την Δευτέρα Παρουσία; Ποιος θα χτίσει τον Ναό πριν την εμφάνιση του αντιχρίστου; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα; Ξεκίνησε το χτίσιμο του Ναού του Σολομώντα;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα η ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα; Ξεκίνησε το χτίσιμο του Ναού του Σολομώντα; Ο πρώτος Ναός του Θεού χτίστηκε από τον βασιλιά Σολομώντα και όχι από τον βασιλιά Δαβίδ που ήθελε να τον χτίσει, για να βάλει μέσα την Κιβωτό της Διαθήκης. Ο Δαβίδ όμως, δεν άφησε όλο το έργο στον Σολομώντα, αλλά προετοίμασε το έδαφος για την οικοδομή του Ναού.

Έτσι στα τέλη της βασιλείας του, αγόρασε το αλώνι από τον Ορνά τον Ιεβουσαίο στο όρος Μορία και επίσης ετοίμασε χρυσό, ασήμι, χαλκό, σίδηρο, ξύλα, εκλεκτές πέτρες, πολύτιμους λίθους και μάρμαρο από την Πάρο. Ο Σολομώντας έστειλε 30.000 Ισραηλίτες ως εργάτες, για να δουλέψουν στο όρος Λίβανος. Ακόμη ο Σολομώντας συγκέντρωσε 153.600 άνδρες και όλοι αυτοί εργάστηκαν για 3 χρόνια και ετοίμασαν όλα τα ξύλα, τις πέτρες και όλα τα υλικά, για να χτιστεί ο ναός. Ο Ναός του Κυρίου άρχισε να οικοδομείται κατά το τετρακοσιοστό τεσσαρακοστό 440 έτος από την έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο, τον 2ο μήνα, του τέταρτου έτους της βασιλείας του Σολομώντα, περίπου το 962 π.Χ. και τέλειωσε ύστερα από 7 χρόνια (955 π.Χ.), τον όγδοο μήνα Βαάλ.

Ο Σολομώντας για το χτίσιμο του Ναού, χρησιμοποίησε ότι καλύτερο υλικό υπήρχε την εποχή εκείνη. Από το πιο ανθεκτικό ξύλο μέχρι χρυσό. Όλο το εσωτερικό του Ναού επενδύθηκε με ξύλο που δεν σαπίζει και όλα τα ξύλα ακόμα και το δάπεδο του Ναού επενδύθηκε με καθαρό χρυσάφι. Ο Ναός του Σολομώντα παρέμεινε ξακουστός στην ιστορία μέχρι και σήμερα για την πολυτέλειά του και το υπέρλαμπρο κάλλος του. Κατά τη διάρκεια της ανοικοδόμησης του Ναού ο Κύριος και Θεός είπε στο Σολομώντα, ότι εάν εφαρμόσει το θέλημά του και τηρήσει τις εντολές του, ο Ναός τον οποίο χτίζει θα δοξαστεί και θα δοξάσει τον Κύριο. Μια από τις προφητείες του Χριστού που διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη έχει να κάνει με τον Ναό του Σολομώντα και την καταστροφή του. Ο Ναός του Σολομώντα για τους Εβραίους είναι πολύ σημαντικός. Ήταν το κέντρο της ζωής τους, η ιστορία τους, η υπόσχεση των πατέρων τους (Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ) και η απόδειξη ότι ο Θεός είναι μαζί τους. Στην σημερινή εποχή έχουν γραφτεί πολλά για τον Ναό του Σολομώντα, καθώς και για την συσχέτισή του με την Αποκάλυψη και την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Όμως εκτός από τον Ναό του Σολομώντα υπάρχουν και άλλα σημεία – σημάδια που διαβάζουμε στην Αγία Γραφή και τα οποία θα προηγηθούν πριν την Δευτέρα Παρουσία. Ένα αφυπνιστικό βιβλίο που μας περιγράφει τα σημάδια αυτά πριν την Δευτέρα Παρουσία είναι το «ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ» που μας περιγράφει όλα τα γεγονότα που γίνονται στις ημέρες μας και το πως σχετίζονται με την Δευτέρα Παρουσία. Τα γεγονότα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά όλα μαζί ξεδιπλώνουν το κόκκινο χαλί για να έρθει πιο γρήγορα ο αντίχριστος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.