Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και στα πλαίσια του 76ου εορτασμού της Επανάστασης Καρπάθου σειρά είχε το Απέρι να τιμήσει τα Ελευθέρια του νησιού.

Από νωρίς η ιστορική πρωτεύουσα της Καρπάθου είχε ντυθεί με τα γιορτινά της, με τις επίσημες αρχές να έχουν πάρει τη θέση τους στον Μητροπολιτικό ναό του νησιού. Μετά την πρωινή λειτουργία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός από την εκπαιδευτικό κ. Αναστασία Βδοκάκη.

Στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του ήρωα πιλότου αντισμήναρχου Παναγιώτη Ορφανίδη. Η κα Καλλιόπη Νικολαϊδου, ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, η πρόεδρος του συλλόγου Ομόνοια κα Σοφία Οικονομίδου, ο πρόεδρος της κοινότητας Απερίου κος Γιώργος Παπάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Βωλάδος κος Γιάννης Λυτός, ο πρόεδρος της κοινότητας Μενετών κ. Μανώλης Μαγριπλής, ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχωρίου κ. Βασίλειος Νοταράς, η πρόεδρος της κοινότητας Πυλών κα Ευγενία Καμαράτου, της Αρκάσας κ. Μηνάς Χουβαρδάς. Επίσης ο διοκητής Αεροπορικού Αποσπάσματος Καρπάθου , ο Διοικητής ΔΑΝ Καρπάθου, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Καρπάθου, η Λυκειάρχης κα Βασιλεία Γεργατσούλη καθώς και πλήθος κόσμου.

Επίσης ακούστηκαν ποιήματα από μαθητές του Δημοτικού σχολείου Απερίου και σε συγκινητικά φορτισμένο κλίμα έγινε το προσκλητήριο των νεκρών.

karpathiakanea.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.