Το 7ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο ΣΤ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Αντιπάσχα 24 Απριλίου 2023, στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο Κρυονέρι Ροδόπης, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιον «Άξιον Εστί», εντός των Κατασκηνώσεων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και ακολού­θησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων στην Ιερά Μητρόπολη.

Την έναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον κεντρικό Ομιλητή του Συνεδρίου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «Η Ιερωσύνη κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης».

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική ομιλία, αντηλ­λα­γησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον υψηλό προσκεκλημένο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο και ευχήθηκε στους Κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό και ενίσχυση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.