Ένα από τα πλέον επισκέψιμα νησιά των Κυκλάδων, η Τήνος, αποπνέει κατάνυξη για τους πιστούς που έρχονται να την επισκεφτούν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.

Η εκκλησία της Παναγίας της Τήνου Tinosστέκει αγέρωχη παραπάνω από έναν αιώνα τώρα και προσκαλεί τους πιστούς να έρθουν κοντά της.
Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για τα θαύματα που συμβαίνουν σε αυτήν την εκκλησία. Γι’ αυτό το λόγο χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο έρχονται στην Παναγία, για να προσκυνήσουν ή να εκπληρώσουν κάποιο τάμα. Οι πιο πολλοί έρχονται για να ζητήσουν να κάνει καλά κάποιον αγαπημένο τους ή τους ίδιους.
Τα παλιότερα χρόνια οι πιστοί κατέβαιναν από το καράβι και περπατούσαν με τα πόδια ή ακόμη και με τα γόνατα τον ανηφορικό πλακόστρωτο δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία. Αυτό ήταν κομμάτι του τάματος που είχαν κάνει και ένιωθαν την ανάγκη να ολοκληρώσουν. Γονατίζοντας σε όλη τη διαδρομή, οι πιστοί δείχνουν την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους στην Παναγία.
Αργότερα, οι αρχές του νησιού προνόησαν και τοποθέτησαν ένα κόκκινο χαλί που οδηγεί από το λιμάνι έως και την εκκλησία, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι πιστοί στην δύσκολη δοκιμασία τους.
Πολλές είναι οι μαρτυρίες των πιστών που ισχυρίζονται ότι η Παναγία τους βοήθησε να γιατρευτούν, ειδικά σε περιπτώσεις που η ιατρική είχε σηκώσει τα χέρια. Πολλοί από αυτούς είναι νέοι άνθρωποι, μορφωμένοι με εξαιρετική πίστη στην Παναγία. Ο γνωστός δημοσιογράφος Θοδωρής Δρακάκης κατέφυγε στην Τήνο για ένα θαύμα, αλλάζοντας τη ζωή του.
Πέρα από τους πιστούς που έρχονται για να προσκυνήσουν όμως, κάποιοι δεν χάνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα ευγενή αισθήματα των πιστών. Έξω από την εκκλησία πολλοί είναι αυτοί που έρχονται για να πουλήσουν διάφορα αντικείμενα σχετικά με την πίστη. Ωστόσο, το κλίμα που δημιουργείται, ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο που γιορτάζει και η Μεγαλόχαρη, όλο το νησί φοράει τα καλά του και υποδέχεται όλους αυτούς που επιθυμούν να ζήσουν αυτή την μοναδική χριστιανική εμπειρία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.