Την τροποποίηση του άρθρου για την εκλογή ανάδειξης Επισκόπων, εισηγείται ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου , Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής του Απόστολου Βαρνάβα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το χαμηλό ποσοστό προσέλευσης στις Μητροπολιτικές εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου και καλώντας την Ιερά Σύνοδο να προβληματιστεί .

Ο πάτερ Ιωάννης Ιωάννου με σχετική ανακοίνωση του εισηγείται όπως υποβάλλονται υποψηφιότητες, να ετοιμάζεται το σχετικό ψηφοδέλτιο όπως έγινε με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές κατ’ εξαίρεση και αντί του τριπροσώπου οι δύο που θα πλειοψηφίσουν να προσέρχονται σε επαναληπτική εκλογή την επόμενη Κυριακή.
Αυτό εκτίμησε, θα δώσει ώθηση στο λαό για μαζική συμμετοχή αλλά και ο Επίσκοπος ή Αρχιεπίσκοπος που θα εκλέγεται θα έχει ισχυρή και μεγάλη πλειοψηφία και θα είναι αποδεκτός από μεγαλύτερο ποσοστό του λαού .
Eπιπρόσθετα ο πάτερ Ιωάννης που ήταν υποψήφιος για τον Μητροπολιτικό θρόνο της Πάφου σημείωσε πως ανέμενε στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου επειδή ήταν τοπικού χαρακτήρα να είχε καταγραφεί μεγαλύτερο ποσοστό προσέλευσης εκλογέων από τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές .
Παρά το γεγονός συνέχισε, που παρουσίασε ένα μεγάλο πρόγραμμα σε περίπτωση εκλογής του αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Έχω παρατηρήσει μετά λύπης μου είπε, και για πρώτη φορά σε εκκλησιαστικά δρώμενα και δη σε εκκλησιαστικές επιτροπές « να υπάρχει ένας τόσο άνισος και βρώμικος αγώνας, να υπάρχουν διαδόσεις τόσο πολλών διαβολικών μεθοδεύσεων και ενεργειών, να ειπωθούν τόσα πολλά ψέματα, συκοφαντίες και διασυρμοί» προσθέτοντας πως αρκετοί ήσαν αυτοί « που προσπάθησαν με λασπολογίες να πλήξουν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα μου, πράγμα που δεν το κατόρθωσαν γιατί ο κόσμος με γνωρίζει » συμπλήρωσε.
Εμείς συνέχισε «διεξάγαμε έναν έντιμο και ειλικρινή αγώνα και δυστυχώς παρατηρήθηκε ένας άνισος και βρώμικος αγώνας από πολλούς και διάφορους».
Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης σημείωσε πως είναι ήσυχος με την συνείδηση του ότι έπραξε το καθήκον του για την αγαπημένη του πόλη και επαρχία της Πάφου.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στις θέσεις που παρουσίασε , έχοντας υπόψη του τα προβλήματα του λαού της Πάφου τα οποία ήταν καίρια για καλύτερη διαβίωση αλλά και αντιμετώπιση των κατοίκων της πόλης και επαρχίας Πάφου .
Ανάμεσα στο πρόγραμμα του ο πάτερ Ιωάννης παρέθεσε θέματα νεολαίας και προσέγγισης της, ώστε η Εκκλησία να αφουγκραστεί τα οράματα και τις επιδιώξεις , τους στόχους και τους σκοπούς τους για να είναι πιο κοντά στην εκκλησία,αλλά και ο Επίσκοπος και οι ιερείς να πιο κοντά στην νέα γενιά που αποτελούν το παρών και το μέλλον της Κύπρου , όπως είπε.
Θέσαμε συνέχισε, θέματα που χρονίζουν για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτηρίων της Πάφου και της Πόλεως Χρυσοχούς , για την καλύτερη περίθαλψη ασθενών που πάσχουν με καρδιοπάθειες, για τους ασθενείς που μαστίζει και θερίζει η ανίατη ασθένεια του καρκίνου.
Θέσαμε πρόσθεσε , τρόπους για την πνευματική αναβάθμιση του επιπέδου του λαού με τα κατηχητικά σχολεία, κύκλους αγίας γραφής, με διαλέξεις, ομιλίες, ραδιοφωνικές εκπομπές, άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και συγκεντρώσεις νέων και νεανίδων και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Επίσης είπε πως στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονταν και η αύξηση των ταμείων υποτροφιών για να στέλνονται άριστοι μαθητές άποροι οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να σπουδάσουν, την ίδρυση ταμείων για ανακούφιση των καρκινοπαθών καθώς και για τους αναξιοπαθούντες και τις άπορες οικογένειες. Μέριμνα για την τρίτη ηλικία με τακτικές επισκέψεις τόσο των Επισκόπων όσο και Ιερέων σε ευαγή ιδρύματα και γηροκομεία της πόλης και επαρχίας Πάφου για ψυχολογική και οικονομική στήριξη των διαβιούντων.
Επιπρόσθετα ο πάτερ Ιωάννης ανέφερε πως αυτό που τον παρηγορεί είναι τα λόγια του Χριστού « ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι » …Πολλοί είπε ήσαν οι Πέτριοι που με αρνήθησαν οι Ιούδες που με πρόδωσαν και οι Πιλάτοι που με σταύρωσαν ,προσθέτοντας πως « εμείς συγχωρούμε τους πάντες και προχωρούμε».
Ακολούθως ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό Βρυώνη ο Θεός να τον φωτίζει να τον ενδυναμώνει και να υπηρετήσει με αγάπη, ζήλο και με αφοσίωση το περιούσο λαό της Πάφου. Τέλος ευχαρίστησε τον λαό της Πάφου που αποφάσισαν να ψηφίσουν στις Μητροπολιτικές εκλογές .

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.