Η Πολωνία είναι ο πρώτος σταθμός επίσημης επίσκεψης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου μετά την ενθρόνισή του.

Ο Σεβασμιώτατος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, με αφορμή την παραλαβή του βραβείου “Κωνσταντίνος του Όστρογκ” που θα του απονεμηθεί.

Υποδοχή του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου έγινε στην Ιερά Μονή των Αγίων Μάρθας και Μαρίας από τον Προκαθήμενο της εν Πολωνία Ορθοδόξου Εκκλησία, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία για την άφιξή του.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά την ενθρόνισή του στην Εκκλησία της Πολωνίας. “Δεν είμαστε μεγάλη Εκκλησία αλλά εξακολουθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου σε αυτά τα μέρη καθώς και τον σπόρο που έριξαν στην τοπική μας Εκκλησία οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος προερχόμενοι από τα Βαλκάνια”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας. Στη συνέχεια της προσφώνησής του στάθηκε ιδιαίτερα στους κινδύνους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκκλησία στο Μαυροβούνιο. “Όλους τους πειρασμούς θα τους αντιμετωπίσετε με την βοήθεια του Κυρίους μας”, επεσήμανε και ακολούθως δώρισε στον κ. Ιωαννίκιο μια εικόνα της Παναγίας σε ανάμνηση της επίσκεψής του.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τους υπόλοιπους Αρχιερείς και κληρικούς για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και αναφέρθηκε στη σημασία την οποία έχει η Μονή για τους Ορθόδοξους της Πολωνίας.

OPE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.