Με το μετάλλιο του Τάγματος του Αγίου Δεσπότη Στέφανου Λαζάρεβιτς τίμησε το Πατριαρχείο Σερβίας τον κ. Ντράγκαν Βούκιτς, επί σειρά ετών διευθυντή του Προσκυνηματικού Οργανισμού «Dobročinstvo» της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι.

Την απονομή έκανε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος παρουσία μελών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πατριαρχείου Σερβίας η τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του κ. Βούκιτς έγινε για την αγάπη και την προσφορά του προς την Εκκλησία, την οποία μαρτυρεί το έργο του και η άριστη συνεργασία του με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

“Το γεγονός ότι υπηρετήσατε έναν οργανισμό από την στην ίδρυσή του, αλλά κυρίως στον οποίο εργαστήκατε ανιδιοτελώς για πολλές δεκαετίες, αποτελεί ταυτόχρονα το καμάρι της Εκκλησίας μας, αλλά και την έκφραση της Εκκλησία στη συνολική ιεραποστολική δραστηριότητα της”, ανέφερε στην ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στο συνολικό έργο του και στη συμβολή του στη διάδοση του μηνύματος του ευαγγελίου.

Από την πλευρά του ο κ. Βούκιτς ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο και τον Πατριάρχη προσωπικά για την τιμητική απονομή προς το πρόσωπό του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.