ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Στην Εκκλησία της Αγίας Πέτκας (Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής) εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Θεράποντα. Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου.

Ο Θεοφιλέστατος απευθύνθηκε στους πιστούς και μίλησε για το βίο του Αγίου ο οποίος όπως τόνισε «είχε ενστερνιστεί την πίστη του Χριστού και προτίμησε το Θάνατο και την αλήθεια και αντιστάθηκε στη λατρεία της απιστίας».

«Σήμερα τιμάμε τη μνήμη του Αγίου Θεράποντα και εκσυγχρονίζουμε τον εαυτό μας, θυμόμαστε τη ζωή του, τα δεινά του και το μαρτύριό του. Ας μιμηθούμε τον Χριστό και στην εποχή μας ας είμαστε παραδείγματα αγάπης για τον Θεό, να είμαστε παραδείγματα πνευματικής οικοδόμησης όσων βρίσκονται γύρω μας» δήλωσε ο Θεοφιλέστατος. Ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Αγίους που προέρχονται από τη Βουλγαρία και υπογράμμισε ότι «με το αίμα τους οι άνθρωποι μαρτύρησαν. Είναι απαραίτητο να τιμήσουμε το Ιερό τους αίμα και να εδραιώσουμε την Ορθόδοξη πίστη μας αποκτώντας την πνευματική διαφώτισή μας».

Τέλος ο Επίσκοπος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και ευχήθηκε σε όλους τις πρεσβείες του Αγίου.

πηγή: ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.