Στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας Animus, κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος συνόδευσε τον Γέροντα Εφραίμ στο Βατοπαίδι, ώστε να προσκυνήσει κι εκείνος την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Πρόεδρος του Animus που συνδέθηκε πλέον στενά με την αδελφότητα από την στιγμή που ο γέροντας νοσηλεύθηκε στο θεραπευτήριό του, προσκύνησε την Τιμία Ζώνη ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και την εικόνα της Παναγίας την Βηματάρισσας, την οποία ευλαβείται ιδιαιτέρως.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus
Με μια λιτή αλλά πλούσια από συναισθήματα και γεμάτη συγκίνηση τελετή, αποχαιρέτησαν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus τον ηγούμενο της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασής του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του κέντρου και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη αφού η παρουσία του Γέροντα στο Animus ήταν μια ευλογία για όλους τους εργαζόμενους όπως τόνισε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ομίλου Animus, κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Για 55 μέρες γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν μεγάλη μάχη για την αποκατάσταση του Γέροντα αφού όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο δεν μπορούσε καν να περπατήσει μετά την σχεδόν δίμηνη νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό και την διασωλήνωσή του στην ΜΕΘ.

«Όταν ήρθα εδώ δεν μπορούσα ούτε καν να σταθώ όρθιος και τώρα φεύγω περπατώντας» είπε ο γέροντας Εφραίμ στους εργαζόμενους του Κέντρου στην αποχαιρετηστήρια τελετή.

«Πέρασα πολύ δύσκολα, αντιμετώπισα τον θάνατο κατάματα, αλλά μου φαίνεται ότι πήρα αναβολή για τον θάνατο». Ο γέροντας εμφανώς συγκινημένος τόνισε και την πνευματική σχέση που αναπτύχθηκε με το προσωπικό λέγοντας «10 άτομα ήρθαν στο δωμάτιο μου και μου είπαν να μη φύγεις. Όταν τους απάντησα ότι πρέπει να φύγω γιατί πρέπει να πάω στην Μονή της Μετανοίας μου, μου είπαν ότι όταν είσαι εδώ αισθανόμαστε ασφάλεια. Όμως ο καθένας, συνέχισε ο γέροντας, πρέπει να πάει στην αποστολή του. Μετά από τρεισήμισι μήνες θα επιστρέψω στην αδελφότητα που έμεινε ορφανή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον κόπο σας, για την προσφορά σας, όλους σ’ αυτό εδώ το ίδρυμα που έζησα σχεδόν δύο μήνες και είδα ότι προσφέρει πολλά. Θα φύγω από εδώ, αλλά δεν θα ξεχάσω. Οι προσευχές μου την ώρα που κοιμάται ο λαός και ακούει ο Θεός, θα περνάνε κι από εδώ».

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.