ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού οφείλουν να καταβάλουν κανονικά το δώρο Πάσχα έως τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή μέχρι τις 15 Απριλίου το αργότερο.

Μείωση ενοικίου

Για τη μείωση του μισθώματος της επαγγελματικής στέγης: O επιχειρηματίας – εργοδότης θα παραδώσει στον ιδιοκτήτη – εκμισθωτή του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται η επιχείρησή του αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσής του που έχει ή θα καταθέσει στην ΕΡΓΑΝΗ ( ) μέχρι 10.4.2020 ότι έχει διακοπεί η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ της επιχείρησής του γιατί υπάγεται σε κάποιον από τους κωδικούς δραστηριότητας από αυτούς που το Κράτος έχει διατάξει τη διακοπή λειτουργείας τους.

Μείωση ενοικίου κύριας κατοικίας: Για τη μείωση του μισθώματος της πρώτης κατοικίας:

O επιχειρηματίας – εργοδότης θα παραδώσει σε κάθε εργαζόμενό του του οποίου έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και η μισθοδοσία του, αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσής του που έχει ή θα καταθέσει στην ΕΡΓΑΝΗ ότι έχει διακοπεί Η ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ της επιχείρησής του και ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και η μισθοδοσία του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Δώρο Πάσχα

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που λειτουργούν κανονικά και δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού οφείλουν να καταβάλουν κανονικά το δώρο Πάσχα έως τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή μέχρι τις 15 Απριλίου το αργότερο.

Ενώ, μέχρι τις 30 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, θα πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα –και μάλιστα με κρατική συμμετοχή– οι εργοδότες που ανέστειλαν τη λειτουργία της επιχείρησής τους, είτε με εντολή δημόσιας αρχής είτε επειδή πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών ΚΑΔ, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ήδη δημοσιεύεται ο νόμος o οποίος θα προβλέπει την καταβολή του δώρου Πάσχα σε μεταγενέστερο χρόνο από τη Μεγάλη Τετάρτη, αλλά όχι αργότερα από τις 30 Ιουνίου 2020. Εάν ο εργοδότης υπερβεί την καταληκτική ημερομηνία, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Παράλληλα, για το διάστημα που οι επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή ή πάγωσαν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους το τμήμα του δώρου του Πάσχα θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με αυτόν τον τρόπο το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, όπως είναι γνωστό, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση με τη μορφή Δώρου Πάσχα μέχρι τις 10 Απριλίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.