Την Δράμα, πρόκειται να επισκεφθεί στα τέλη Μαΐου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου.

Ο Παναγιώτατος θα βρίσκεται στην Ελλάδα όπου μεταξύ 27 και 29 Μαΐου θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και στους Δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Με την ευκαιρία αυτή, σύμφωνα με το proinos-typos.gr, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στη Δράμα προκειμένου να ψάλλει τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου ο οποίος εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Μαΐου σε ηλικία 59 ετών και ετάφη την επομένη ημέρα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Σίψας.

Επίσης, όπως γνωστοποίησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ελήφθη η σχετική άδεια από τη νομαρχία προκειμένου να τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή Σουμελά στον Πόντο ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εκεί ο Παναγιώτατος θα ψάλλει τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο ο οποίος και λόγω της καταγωγής του συνδεόταν με την Παναγία Σουμελά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.