Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι από την απώλεια - Η έρευνα της Πυροσβεστικής και το χρονικό της τραγωδίας.

Στις τέσσερις το μεσημέρι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, τον αρχισυπυροσβέστη, ο οποίος στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει χθες μαθητές σχολείου στον Απαλό Έβρου, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και άφησε την τελευταία του πνοή.

Βίντεο-ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη

Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο protothema.gr πως το πυροσβεστικό όχημα εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά. Ο άτυχος αρχιπυροσβέστης όταν βγήκε από το όχημα φαίνεται πως έπεσε μέσα σε ένα ανοιχτό φρεάτιο, το οποίο δεν ήταν εμφανές από τον όγκο του νερού. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η τύχη του αγνοούταν με τους συναδέλφους του να τον αναζητούν παντού. «Τους είδαμε τους πυροσβέστες να σταματάνε. Πήγαιναν στο σχολείο να βοηθήσουν τα παιδιά και τους δασκάλους. Φορούσε κίτρινη στολή και φαίνεται στα βίντεο που έχουμε καταγράψει. Το νερό είχε ξεπεράσει το ένα μέτρο. Φαίνεται πως παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Πιθανότατα έπεσε μέσα σε κάποιο φρεάτιο», μας είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. Εκείνη τη στιγμή επικράτησε πανικός με τους κατοίκους και τους πυροσβέστες να καλούν την αστυνομία για βοήθεια και να ψάχνουν τον αρχιπυροσβέστη. «Το νερό είχε ξεπεράσει το ένα μέτρο», συνεχίζει ο κάτοικος της περιοχής.

Τι λένε οι συγγενείς και οι φίλοι του

Συγγενικά του πρόσωπα δηλώνουν στο «ΘΕΜΑ» συντετριμμένα με την απώλεια, ενώ πλέον όλη η προσοχή τους στρέφεται στην σύζυγό του 46χρονου και στα τρία παιδιά που άφησε πίσω του. Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό πατέρα και επαγγελματία πυροσβέστη, ο οποίος κάθε μέρα έδινε τα πάντα για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

«Βρισκόταν εκεί βέβαια για να προσφέρει τη βοήθειά του, όπως αρμόζει στο πυροσβεστικό του καθήκον. Δυστυχώς όμως αυτό ήταν που στάθηκε και μοιραίο για τον Γιάννη μας. Όλοι στερηθήκαμε την παρουσία του και το χαμόγελό του. Αλλά κυρίως η οικογένειά του! Καλή δύναμη στην οικογένειά του», μας είπε χαρακτηριστικά ο συνάδελφός του, Καριοφύλης Λιολιοσίδης και συνέχισε: «Η σημερινή μέρα είναι δύσκολη όχι μόνο για την κοινωνία της Αλεξανδρούπολης αλλά και για όλη την οικογένεια του πυροσβεστικού σώματος. Έφυγε από κοντά μας ένας άξιος συνάδελφος και φίλος, ο Γιάννης. Τις μεσημεριανές ώρες βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης. Βρισκόταν εκεί για να βοηθήσει όπως έκανε πάντα όλα αυτά τα χρόνια!»

Η έρευνα της Πυροσβεστικής και το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πηγές από το πυροσβεστικό σώμα ο πιθανότερος λόγος που ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος παρασύρθηκε από τα νερά είναι ένα φρεάτιο που ήταν αρκετά κοντά στην πόρτα του οδηγού.

Οι πυροσβέστες που θα ασχοληθούν με την έρευνα της τραγωδίας εκτιμούν πως χτύπησε στο φρεάτιο ή βρέθηκε μέσα στο νερό και από την ορμή του δεν μπόρεσε να κολυμπήσει και να βγει προς την επιφάνεια με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.