ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 07.30.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου – Ευλογία και Προσευχή. Θεία Λειτουργία μετά την Χριστού Γέννηση 26 Δεκεμβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί.

Ο Άγιος Ιωσήφ ο μνήστωρ. Ο Προφήτης Δαυΐδ. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος. Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Άγιος Ευθύμιος ο Ομολογητής ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Σάρδεων. Ο Όσιος Κωνσταντίνος ο εξ Ιουδαίων.

Εφέτος 2022 δεν υπάρχει Κυριακή την 26 Δεκεμβρίου ή μετά από αυτήν μέχρι το τέλος του έτους, οπότε μεταφέρουμε τον εορτασμό της (Κυριακής) μετά του Χριστού γεννήσεως σήμερα 26 Δεκεμβρίου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 07.30.

ΣΥΝΑΞΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 07.30 – Η φυγή στην Αίγυπτο. Η σφαγή των νηπίων. Επιστροφή από την Αίγυπτο.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ
ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ

ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022 της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ μετά τα Χριστούγεννα. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου – Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την εορτή της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Χριστουγεννα
Παρακληση
26 Δεκεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 26 Δεκεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.