Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Όπως μας ενημερώνει η ενορία Μαρουλά Ρεθύμνης:

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ημέρα παραμονής της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του Ασκητή του Νέου του Τσαλίκη εν Ευβοία, θα τελεστεί Θεία λειτουργία στις 8 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου της Ενορίας Μαρουλά, Ρεθύμνης. Στον ναό υπάρχει εικόνα του Αγίου Ιακώβου.

Οι πρεσβείες του Αγίου Ιακώβου του Ασκητή του Νέου του Τσαλίκη εν Ευβοία μαζί σας.

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης εικόνα

Χάρτης προς το Ναό Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου

Αφού κατευθυνθείτε από την πόλη του Ρεθύμνου προς την Μονή Αρκαδίου και λίγο πριν το χωριό Άδελε θα πρέπει στρίψετε δεξιά για Μαρουλά. Στα 200 μέτρα από εκεί υπάρχει δεύτερη διακλάδωση και σχετική σήμανση που οδηγεί με ασφάλεια τον επισκέπτη στην περιοχή του Ναού, που βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από το σημείο αυτό. Ο αμαξωτός δρόμος φθάνει μέχρι την αυλή του Ναού, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο για τον καθέναν να επισκεφθεί τον ναό και να ζητήσει τις πρεσβείες των Οσίων Γερόντων Πορφυρίου και Παϊσίου, ακόμα κι αν πρόκειται για άτομα της τρίτης ηλικίας ή συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Ιερός Ναός Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Ιερού Ναού αφιερωμένου στους νέους Αγίους της Ορθοδοξίας μας, τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη έγινε 11 Ιουλίου 2018. Ήταν ο πρώτος ναός που κτίζεται στην Κρήτη αφιερωμένος στους εν λόγω Αγίους (Άγιος Πορφύριος και Άγιος Παΐσιος) και ένας από τους πρώτους σε όλον τον Ορθόδοξο κόσμο.
Η αποπεράτωση του ναού και τα θυρανοίξια τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, 11η Ιουλίου 2018 ημέρα Τετάρτη.

ιερός ναός αγίων Πορφυρίου Παϊσίου

Ο νεόδμητος λιθόκτιστος ναός, κατασκευασμένος με μαύρη πέτρα της περιοχής και με ένα ελαφρώς οξυκόρυφο τόξο στην σκεπή, ανεγέρθηκε στην περιφέρεια της Ενορίας του Μαρουλά Ρεθύμνης, στην αγροτική θέση Πλακωτή. Η περιοχή είχε κατοικηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων, ενώ επιφανειακά λείψανα κατοικιών, βήσαλα και άλλες ανθρώπινες κατασκευές στην ευρύτερη περιοχή, δείχνουν την συνεχή κατοίκηση του χώρου. Στην περιοχή μάλιστα υπήρχε και ομώνυμος οικισμός ο οποίος, όπως μας πληροφορεί στον «Κρητικό Πόλεμο» ο Μαρίνος Τζάνες Μπουνιαλής, ήταν ένα από τα ρεθεμνιώτικα χωριά που κατέστρεψαν οι Οθωμανοί Τούρκοι στην επέλαση τους για την κατάκτηση του νησιού τα έτη 1645-1646.
Επιπλέον ο οικισμός του Μαρουλά έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος και παραδοσιακός, καθώς διαθέτει μεσαιωνικούς πύργους, αρχοντικά και πυργοειδείς κατοικίες της ενετικής και οθωμανικής περιόδου.

άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ιερός ναός αγίων Πορφυρίου Παϊσίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.