ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 15 Σεπτεμβρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίου Βησσαρίωνος Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος Αγίου Βησσαρίωνα του Θαυματουργού μετ' Αρτοκλασίας - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Βησσαρίωνα.

Θεία Λειτουργία 15 Σεπτεμβρίου 2023 στις 07.00 το πρωί. Ο Άγιος Βησσαρίων ο Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης και Θαυματουργός.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 07.00 – Ο Άγιος Βησσαρίωνας ο Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Βησσαρίωνος του Αρχιεπισκόπου Λαρίσης – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 07.00.

ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνα του Αρχιεπισκόπου Λαρίσης με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Πύλης Τρικάλων.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Βησσαρίωνος του Θαυματουργού μετ’ Αρτοκλασίας – Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Βησσαρίων ο Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης

Ο Άγιος Βησσαρίων γεννήθηκε στην Πόρτα Παναγιά Τρικάλων το 1490 μ.Χ., λίγα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους. Αν και οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, γαλουχήθηκε και ανατράφηκε από τους ευλαβείς γονείς του με τα ιερά νάματα της αγίας πίστεώς μας και τα ιδεώδη του Γένους μας σε ένα γεμάτο θεοσέβεια οικογενειακό περιβάλλον.

Από την νεανική του ηλικία διακρινόταν για την ευφυΐα και τη σύνεσή του αλλά και για την ευθύτητα του χαρακτήρος του, την αγνότητα και σωφροσύνη του, την ταπεινοφροσύνη και την βαθειά πίστη του, την απέραντη αγάπη του. Από πολύ μικρός εκδήλωσε την κλίση του προς τον μοναχισμό. Σε ηλικία μόλις 10 ετών έγινε υποταχτικός στον μητροπολίτη Λαρίσης Μάρκο, που τον χειροτόνησε διάκονο και πρεσβύτερο.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος Λαρίσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.