ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ 2024 Live: ΟΡΘΡΟΣ και ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 21 Μαΐου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων - Ευλογία και Προσευχή στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Τρίτη 21 Μαΐου 2024 στις 07.15 το πρωί. Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι οι Θεόστεπτοι Βασιλείς.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 21 Μαΐου 2024 07.15 – Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τρίτη 21 Μαΐου 2024 07.15.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Τρίτης 21 Μαΐου 2024 της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ με την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Θεοστέπτων Βασιλέων – Τρίτη 21 Μαΐου 2024 – Ώρα 07.15 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Κωνσταντίνος και Ελένη

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε μεταξύ των ετών 272-288 μ.Χ., χωρίς όμως να είναι ακριβές το έτος της γεννήσεώς του. Ως γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο και το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ωστόσο η άποψη που επικρατεί φέρει τον Μέγα Κωνσταντίνο να έχει γεννηθεί στη Ναϊσό της Άνω Μοισίας. Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος, που λόγω της χλωμότητος του προσώπου του ονομάσθηκε Χλωρός, και ήταν συγγενής του αυτοκράτορα Κλαυδίου.

Μητέρα του ήταν η Αγία Ελένη, θυγατέρα ενός πανδοχέως από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Το 305 μ.Χ. ο Κωνσταντίνος ευρίσκεται στην αυλή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού στη Νικομήδεια με το αξίωμα του χιλίαρχου. Το ίδιο έτος οι δύο Αύγουστοι, Διοκλητιανός και Μαξιμιανός, παραιτούνται από τα αξιώματά τους και αποσύρονται. στο ύπατο αξίωμα του Αυγούστου προάγονται ο Κωνστάντιος ο Χλωρός στη Δύση και ο Γαλέριος στην Ανατολή.

Η Αγία Ελένη γεννήθηκε στο Δρέπανο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας περί το 247 μ.Χ. Φαίνεται ότι ήταν ταπεινής καταγωγής. στην ιστοριογραφία υπάρχει σχετική διχογνωμία ως προς το αν η μητέρα του Αγίου Κωνσταντίνου υπήρξε σύζυγος ή νόμιμη παλλακίδα του Κωνσταντίου του Χλωρού. Μεταξύ των ετών 272 – 288 μ.Χ. γέννησε στη Ναϊσό της Μοισίας τον Κωνσταντίνο.

Όταν, πέντε έτη αργότερα, ο Κωνσταντίνος Χλωρός έγινε Καίσαρας από τον Διοκλητιανό, αναγκάσθηκε να την απομακρύνει, για να συζευχθεί τη Θεοδώρα, θετή κόρη του αυτοκράτορα Μαξιμιανού, και να έχει έτσι το συγγενικό εκείνο δεσμό, ο οποίος θα εξασφάλιζε τη στερεότητα του Διοκλητιανού τετραρχικού συστήματος. Παρά το γεγονός αυτό ο Μέγας Κωνσταντίνος τιμούσε ιδιαίτερα τη μητέρα του. Της απένειμε τον τίτλο της αυγούστης, έθεσε τη μορφή της επί νομισμάτων και έδωσε το όνομά της σε μία πόλη της Βιθυνίας.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των Ισαποστόλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.