ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Η καρδιά της Ορθοδοξίας χτυπά σήμερα στη Θεσσαλονίκη η οποία τιμά τον Όσιο Δαβίδ.

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και την προσέλευση πλήθους πιστών ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Δαβίδ τον εκ Θεσσαλονίκης.

Στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας πανηγυρίζει το ιερόν Παρεκκλήσιον του Οσίου Δαβίδ.

Tελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και στις 9 θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαβίδ.

Το Μοναστήρι της Αγίας Θοδώρας

Οι πρώτες πληροφορίες για την ιστορία της μονής της αγίας Θεοδώρας προέρχονται από το Βίο της Οσίας. Όταν η Οσία κατέφυγε εκεί σε ηλικία 25 ετών για να μονάσει (το έτος 837), η μονή ήταν αφιερωμένη στο όνομα του πρωτομάρτυρος Στεφάνου.

Οι χώροι της μονής του αγίου Στεφάνου που μαρτυρούνται ρητὰ και κατ’ επανάληψη στο κείμενο του Βίου είναι το παρεκκλήσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου τοποθετήθηκε το λείψανο της οσίας κατὰ τη μετακομιδή του, το κοινοτάφιο των αδελφών της μονής, η τράπεζα, το μαγειρείο, τα κελλιά, ο χώρος υφαντουργίας, ο μύλωνας, η αυλή, το βαλανείο, το φρέαρ και το θυρωρείο.

Το καθολικὸ της μονής πιθανὸν είχε παρόμοια αρχιτεκτονικὴ μορφή μ’ αυτήν της Αγίας Σοφίας, φυσικά σε μικρότερες διαστάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Θεσσαλονίκη: Το λαμπρό Μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας-Ιστορία και Λείψανα


Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-6)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.