Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τίμησε την Κυριακή τον διακεκριμένο ήρωα των προεπαναστατικών χρόνων, τον Σαρακατσάνο Οπλαρχηγό Αντώνη Κατσαντώνη. Η ζωή του ήταν μυθιστορηματική και οι μάχες που έδωσε ήταν παροιμιώδεις.

Για να τιμήσει τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σχεδιάζει, όμως, και τη δημιουργία ενός Κινητού Ψηφιακού Μουσείου που θα περιλαμβάνει σειρά ψηφιακών εκθεμάτων και πολυμεσικών εφαρμογών. Εκτός από το ιστορικό υλικό, θα παρέχονται και άλλες πληροφορίες που αφορούν δρώμενα του Δήμου, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Στην Πλατεία Ευόσμου, με την εκδήλωση «1821-Η ιστορία μας γράφτηκε με αίμα», ο Δήμος συνέδεσε την ιστορία και την Επανάσταση με ένα παροντικό χρέος προς τους πάσχοντες συνανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, προβάλλοντας την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Στο Δήμο υπάρχουν, άλλωστε, περισσότεροι από 2.000 εθελοντές αιμοδότες και 13 τράπεζες αίματος.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αφήνει μια ξεχωριστή παρακαταθήκη για το αύριο, μια κληρονομιά που σχετίζεται με την κοινωνική ευαισθητοποίηση, την αλλαγή νοοτροπιών και την ανάδειξη της σημασίας της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.