ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση της ουκρανικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη για τη συγκέντρωση πρώτων υλών ανάγκης και τροφίμων για τους πληγέντες από τον πόλεμο και τη ρωσική εισβολή.

Τα υλικά που συγκεντρώνονται στη Μονή Βλατάδων είναι μεταξύ άλλων κουβέρτες, χοντρά ρούχα, φάρμακα και, φυσικά, ξηρά τροφή.

Η υπεύθυνη της Ουκρανικής Κοινότητας στη Βόρεια Ελλάδα, Ίνα Καράνινα, για τη συγκέντρωση του υλικού, σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη ημέρα, η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση, δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο» τόνισε η υπεύθυνη της Ουκρανικής Κοινότητας λέγοντας ότι μόλις συγκεντρωθεί αρκετό υλικό θα σταλεί με τη συνδρομή τουριστικών λεωφορείων που θα ναυλώσουν με την υποστήριξη του Ουκρανικού Προξενείου.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν ξεκινήσει οι αναζητήσεις κάποιων ξενοδοχείων αλλά και οικογενειών ώστε να φιλοξενηθούν όσοι καταφέρουν να έρθουν από την Ουκρανία.

Η κ. Καράνινα επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα σύνορα όπου μαζεύονται κυρίως τα γυναικόπαιδα είναι πολύ δύσκολη. Η ίδια σημείωσε ότι ήδη ήρθαν στην Ελλάδα κάποιοι που έχουν συγγενείς αλλά αναμένεται να έρθουν και μαζικότερα το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση του υλικού πρώτης βοήθειας θα γίνεται κάθε ημέρα 6-8 το απόγευμα στη Μονή Βλατάδων, στην Άνω Πόλη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.