Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που σχημάτισαν με τα όπλα τους την ελληνική σημαία και τα αρχικά της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων

Με επιδέξιες κινήσεις κρατώντας στα χέρια τα όπλα τους, σε αρμονικό συγχρονισμό και άψογους σχηματισμούς οι σπουδαστές της στρατιωτικής σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), εντυπωσιάσαν το πλήθος του κόσμου, που παρά τον άστατο καιρό, κατέκλυσε την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που σχημάτισαν με τα όπλα τους την ελληνική σημαία και τα αρχικά της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

Δείτε βίντεο από την εκπληκτική επίδειξη των σπουδαστών της ΣΣΑΣ στην πλατεία Αριστοτέλους:
Η εκπληκτική επίδειξη των σπουδαστών της ΣΣΑΣ στην πλατεία Αριστοτέλους

Η επίδειξη του Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ήταν εντυπωσιακή και ξεσήκωσε τους πολίτες οι οποίοι δε σταμάτησαν να χειροκροτούν τους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής.

Οι Θεσσαλονικείς που κατέκλυσαν την πλατεία Αριστοτέλους ενθουσιάστηκαν από την επίδειξη ενώ δεν παρέλειψαν να χειροκροτήσουν παρατεταμένα όταν τραγούδησαν δύο τενόροι, μέλη της μπάντας του ελληνικού πολεμικού Ναυτικού, οι Μανώλης Κοκκώνης και Θεόδωρος Μπιράκος και η σοπράνο Ζώβα Σοφία μαζί με το βαρύτονο Άγγελο Μουσίκα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Χρόνια πολλά σε όλους, ο στόχος μας ήταν να έρθουμε με κάτι επετειακό ώστε αυτές τις ημέρες μνήμης που είναι ιδιαίτερα συγκινητικές να προσφέρουμε με τη δική μας πινελιά σε αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα», επισήμανε ο στρατιωτικός της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, Μανώλης Κοκκώνης και ο αρχιμουσικός της μπάντας ο Αντώνης Καραγουδάκης διευκρίνησε πως για την ημέρα επέλεξαν να τραγουδήσουν τον «Ναύτη του Αιγαίου» και τα «Δυο παιδιά από Βραχώρι».

«Χρόνια πολλά και παγκόσμια ειρήνη» ευχήθηκε από την πλευρά του, ο τενόρος ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Θεόδωρος Μπιράκος.

Στην πλατεία Αριστοτέλους παραβρέθηκαν για την επίδειξη της ΣΣΑΣ αλλά και των μπαντών των τριών Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο συντονιστής κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και οι τρεις αρχηγοί Στρατού, Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού.

Η επίδειξη περιελάμβανε και μια σειρά από στρατιωτικά εμβατήρια ενώ διήρκησε περίπου μια ώρα.

Στο τέλος της επίδειξης οι σπουδαστές της ΣΣΑΣ φώναξαν, «για την πατρίδα μας, το αίμα μας και το αίμα μας για τη σημαία μας» και μαζί με τα μέλη των μπαντών, δέχτηκαν τα θερμά συγχαρητήρια του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των επισήμων παρευρισκόμενων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.