Μεγάλη η συμμετοχή των γονέων, υπήρξαν όμως και αντιδράσεις - Παρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και η αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βάσια Μαντέση.

Πολλοί γονείς με τα παιδιά τους, αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων, παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Thessaloniki Pride, τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με drag queen να διαβάζει παραμύθι σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 13 ετών, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση, αναφέρει το voria.gr, αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει σε χώρο ιδιωτικού παιδικού σταθμού στην Καλαμαριά. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής αλλά και αντιδράσεων, οι διοργανωτές άλλαξαν τον χώρο διεξαγωγής.

Το παραμύθι «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα» διάβασε στα παιδιά η drag queen RawBee Candles. Σε δηλώσεις της τόνισε ότι παρόμοια εκδήλωση είχε γίνει στο φετινό Thessaloniki Pride.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η παρουσία μας εδώ σηματοδοτεί την ελευθερία που μπορεί να έχει ο καθένας να διοργανώνει εκδηλώσεις, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα να σέβονται τα δικαιώματα των ανθρώπων και σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει κίνδυνος απαγόρευσης ή αντίμετρα οποιουδήποτε δεν πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου».

Γιαννουλης δηλώσεις για εκδήλωση Thessaloniki Pride

Η Βάσια Μαντέση, αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε εξαιρετική την εκδήλωση και τόνισε ότι στο «κόμμα είμαστε συμπεριληπτικοί, προσπαθούμε όλες οι οικογένειες, όλων των χρωμάτων».

Μάδεση Βάσια ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Από την πλευρά των διοργανωτών, ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, ο οποίος έγραψε το παραμύθι που διαβάστηκε στα παιδιά, εξήγησε ότι πραγματεύεται τα δώρα που παίρνουν τα παιδιά, όπως αυτοκίνητα τα αγόρια και κούκλες τα κορίτσια δίνοντας έτσι έτοιμους ρόλους. «Σήμερα θα προσπαθήσουμε να πούμε στα παιδιά ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους», είπε χαρακτηριστικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.