Την θερινή Σύναξη τους πραγματοποίησαν, μετά από πρόσκληση του σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου τους κ. Ιουστίνου, οι Ιερόπαιδες της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, τη Δευτέρα 3η Ιουλίου ε.έ.

Αρχή της Συνάξεως ήταν η Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ακτής, κατά την οποία λόγους οικοδομής απηύθυνε, προς τους Ιερόπαιδες, ο προϊστάμενος του Ναού, αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια οι Ιερόπαιδες μετέβησαν στο Κ.Α.Α.Υ. Αγίας Τριάδος, όπου δέχθηκαν την αβρααμιαία φιλοξενία του Διοικητού του Γ´ Σώματος Στρατού, στρατηγού Πάρι Καπραβέλου.

Τον σεβασμιώτατο κ. Ιουστίνο, τους υπευθύνους ιερείς και τους Ιερόπαιδες υποδέχθηκαν στον χώρο του Κ.Α.Α.Υ. ο Υποδιοικητής του Γ´ Σώματος Στρατού, Υποστράτηγος Δημήτριος Κεσόπουλος, ο Διοικητής των Κ.Α.Α.Υ. Ταγματάρχης Ανδρέας Οικονόμου και ο υπεύθυνος στρατιωτικός ιερεύς Αντισυνταγματάρχης π. Ιωάννης Καραγιάννης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Κ.Α.Α.Υ οι Ιερόπαιδες είχαν την ευκαιρία να κολυμπήσουν, να γευματίσουν στα φιλόξενα εστιατόρια, να συμμετάσχουν σε πνευματική σύναξη με τον σεβασμιώτατο ποιμενάρχη τους κ. Ιουστίνο και να του υποβάλλουν ερωτήσεις που απασχολούν την πνευματική ζωή τους και τη διακονία τους στο ιερό Βήμα.

Ο σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια του γεύματος, θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία της Συνάξεως , επέδωσε τιμητικές πλακέτες, με τον δικέφαλο αετό της Τραπεζούντος, στον Υποδιοικητή του Γ´ Σώματος κ. Δημήτριο Κεσόπουλο και στον Διοιηκητή του Κ.Α.Α.Υ. κ. Ανδρέα Οικονόμου.

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η η επιτυχημένη Σύναξη με επίδοση αναμνηστικών δώρων και ορίστηκε, από τον σεβασμιώτατο, η επομένη, στην αρχή της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.