Στην Κυριακάτικη εκδήλωση της Ερανικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Διάβας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος προανήγγειλε ότι ο ναός θα είναι δηλαδή αφιερωμένος στον Άγιο Παντελεήμονα και σε τρεις νεομάρτυρες αγίους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος ανέφερε σχετικά τα εξής:

«Για τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Παντελεήμονα πρέπει πρώτα να πάρουμε καντήλια, δισκοπότηρα, ευαγγέλια, προσκυνητάρια και άλλα, τα οποία θα γνωστοποιηθούν. Πέρα από αυτά, πρέπει να ετοιμαστεί ο ναός, διότι δεν θα είναι μόνο του Αγίου Παντελεήμονος, αλλά θα είναι δισυπόστατος. Θα είναι αφιερωμένος τόσο στον Άγιο Παντελεήμονα, που θα είναι ο κύριος Άγιος, καθώς για εκείνον χτίστηκε ο ναός, όσο και στους τρεις νεομάρτυρες της περιοχής μας. Θα ανακοινωθούν περισσότερα στις 10 Ιουλίου, στην ημερίδα που θα κάνουμε. Βρέθηκε σε κώδικα της Μονής Βαρλαάμ ότι κατά τον 18ο αιώνα οι Τούρκοι κατακτητές έσφαξαν ανηλεώς, και μαρτύρησαν για την πίστη τους τρεις άγιοι, ο Πολύζος από τη Διάβα, ο Κωνσταντίνος ο ιερεύς από τη Θεόπετρα και ο Αθανάσιος Αναγνώστης από τη Σαρακίνα. Αυτοί οι τρεις άγιοι είναι τιμή για τον τόπο μας και για τη Μητρόπολή μας. Ο ναός θα αφιερωθεί και σε αυτούς τους νεομάρτυρες, και θα υπάρχει στον ναό το προσκυνητάρι τους, και την ημέρα που θα καθορίσουμε να εορτάζονται θα γίνεται μεγάλο πανηγύρι με Αρχιερείς, και θα δώσουμε και μία ανάπτυξη στην περιοχή με αυτό τον τρόπο και μία όμορφη εικόνα του πιο όμορφου χωριού της Μητροπόλεώς μας, που είναι η Διάβα. Έχουμε πολλά να κάνουμε, κάντε λίγη υπομονή και δώστε μας τον χρόνο, την αγάπη σας και τη συμπαράστασή σας και όλα θα γίνουν όπως πρέπει».

Στην εκδήλωση υπήρχε και μουσική υπόκρουση, που επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Τζιουβάρας, και μάλιστα ο εφημέριος του χωριού π. Ηρακλής Φίλιος αφιέρωσε κι ένα τραγούδι στον Σεβασμιώτατο, που παρέμεινε αρκετή ώρα στην εκδήλωση, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια και για τις κυρίες της επιτροπής και τα είδη δώρων και τα γλυκά και λικέρ που είχαν ετοιμάσει με μεράκι για το μπαζάρ…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.