Στην Ανατολική Ρουμανία, πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκαν στις ακτές του Δούναβη και της Μαύρης Θάλασσας – για να γιορτάσουν την ημέρα των Θεοφανείων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τόμιδος κ. Θεοδόσιος ευλόγησε τα νερά κατά τη διάρκεια τελετής στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου και Παύλου στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας.

Σε πόλεις και χωριά κατά μήκος των ακτών, οι ιερείς ευλόγησαν τα νερά και ο καθένας έριξε τρεις σταυρούς στο νερό, συμβολίζοντας την εμφάνιση της Αγίας Τριάδας στα ύδατα της Ιορδανίας. Οι πιο θαρραλέοι πήδησαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τους σταυρούς.

«Αυτή η γιορτή πρέπει να συγκεντρώσει όλους μας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία είναι η «Ιορδανία» μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος και συμπλήρωσε, «Πρέπει να συγκεντρωθούμε με πίστη, ελπίζοντας ότι ο χρόνος θα είναι καλός και μέσω της πίστης μας, των ενεργειών και της στάσης απέναντι στους συνανθρώπους μας και στον Θεό, να βελτιωθούμε και να κάνουμε το έτος καλύτερο».

Σε περιοχές που βρίσκονται πιο μακριά από τις ακτές, οι ιερείς επίσης καθαγίασαν το νερό που βρισκόταν μέσα σε μεγάλες δεξαμενές.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.