Την ευγνωμοσύνη του προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο παλαιό Κάιρο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Θεοχάρης προς τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής: «Σας ευχαριστούμε γιατί ως Πατριάρχης πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής φυλάτε Θερμοπύλες, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον είστε άοκνος, άγρυπνος φρουρός της Ορθοδοξίας μας, της ιστορίας αυτού του τόπου αλλά και της σύγχρονης προσπάθειας να φτάσει το πνεύμα και ο Λόγος του Θεού στα πέρατα της γης».

Και προσέθεσε ο υπουργός Τουρισμού: «Έχετε λοιπόν αυτόν τον πολύ δύσκολο ρόλο αλλά και το ρόλο να παίζετε τη γέφυρα όχι μόνο της ιδιαίτερης πατρίδας σας, την Κρήτης, αλλά όλης της Ελλάδας, με την όμορφη χώρα της Αιγύπτου».

Θερμή ήταν η υποδοχή προς τον Έλληνα υπουργό και από τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

«Θα ήθελα να καλωσορίσω με πολύ αγάπη τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, εδώ στη “Ροτόντα της Ανατολής” και να εκφράσω τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη προς την ευλογημένη πατρίδα μου, την Ελλάδα, γιατί με πολύ αγάπη έρχεται κοντά μας στο μεγάλο μας πολιτιστικό έργο αλλά και στην ιεραποστολή» τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία που διαδραματίζει ο τουρισμός και για τις δύο χώρες, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τόνισε ότι «ο τουρισμός είναι ένας πνεύμονας ευημερίας για τις δύο χώρες μας, για την Αίγυπτο και για την Ελλάδα μας. Προσωπικά, αισθάνομαι ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη στον Υπουργό, γιατί ιδιαίτερη πατρίδα μου είναι η Κρήτη, και όπως ξέρετε, μεγάλα ξενοδοχεία, μεγάλες μονάδες υποδέχονται χιλιάδες ανθρώπων για να απολαύσουν τη θάλασσά μας, τον καθαρό αέρα».

Και κατέληξε ότι «με την παρουσία σας, κύριε υπουργέ, θα βοηθήσετε την τόσο φιλική χώρα προς την Ελλάδα, την Αίγυπτο. Και θέλω να σας ευχαριστήσω που με τη συνοδεία του αγαπητού φίλου, Πρέσβη Νίκου Γαριλίδη, δίδετε μία δυναμική παρουσία στο φιλόξενο λαό της Αιγύπτου, που και αυτοί περιμένουν τόσα πολλά από τον τουρισμό και όλοι κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να επιστρέψουν οι τουρίστες όπως ερχόντουσαν τα περασμένα χρόνια. Και θέλω να τους πω ότι η Αίγυπτος είναι ασφαλής χώρα. Μη φοβούνται. Να έρχονται να την επισκέπτονται για να απολαμβάνουν τη μεγάλη φιλοξενία και την αγάπη του αιγυπτιακού λαού και να θαυμάσουν τον πολιτισμό».

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του δρ Χάλιντ Ελ Ανάνι, «αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και στον εμβολιασμό των μοναχών της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ενός μοναστηριού το οποίο εκτός από τον πολιτιστικό του ρόλο έχει και τουριστικό ρόλο ως ένα μεγάλο αξιοθέατο που προσελκύει χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, και αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο ασφαλή».

Ο κ. Θεοχάρης, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Μέμφιδος Νικοδήμου και του Καθηγουμένου του Μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου π. Δαμασκηνού Αλαζράι, ξεναγήθηκε στο χώρο όπου μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος, στο Μουσείο της Μονής, στο χώρο όπου σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση έπαιρνε νερό η Αγία Οικογένεια από το πηγάδι της Μονής, ενώ επισκέφθηκε και το Ελληνικό Νεκροταφείο, όπου αναπαύονται πολλοί Αιγυπτιώτες από το Κάιρο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.