”Θα ήθελα να τονίσω ότι το Αγιο Ορος είναι απολύτως ασφαλες στους προσκυνητές. Δεν υπάρχει διασπορά του ιού . Οι Μοναχοί και οι πολίτες, εργαζόμενοι και Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε έχουν νοσήσει στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, 50% των Μοναχών έχουν νοσήσει και 30% είναι εμβολιασμένοι. Το 100% των υπηρετούντων σε Σώματα Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας είναι εμβολιασμένοι. Συνεπώς έχομε στο Αγιο Ορος μια σχετική ανοσία και τα χειρότερα έχουν περάσει. Ολοι οι εισερχόμενοι προσκυνητές και Μοναχοί υπόκεινται σε έλεγχο rapid tests στις πύλες εισόδου της Ουρανούπολης και Ιερισσού από τον Δεκέμβριο του 2020. Το Κέντρο Υγείας επιλαμβάνεται άμεσα όποιων κρουσμάτων και έχει εποπτεία της διαχείρισης της πανδημίας με αρωγό την Πολιτική Διοίκηση.

Μία Ιερά Μονή με πρόσφατα κρούσματα είναι σε καραντίνα. Δύο άλλες Μονές δεν δέχονται προσκυνητές για λόγους πρόληψης. Εχουμε 22/23 απώλειες Μοναχών και δύο διασωληνωμένους Μοναχούς σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε κρίσιμη κατάσταση. Οι περισσότεροι απωλεσθέντες είχαν υποκείμενα νοσήματα, ή καθυστέρησαν την είσοδό τους στα Νοσοκομεία όταν πλέον είχαν βαριά πνευμονία με λίγες ελπίδες ίασης.

Αυτή τη στιγμή η πανδημία στο Ορος είναι σαφώς σε ύφεση. Υπήρξαν λίγα μεμονωμένα κρούσματα της Ομικρον και με ελαφρά συμπτώματα αλλά χωρίς διασπορά.

Κανένας Δημόσιος Υπάλληλος από τους 100 περίπου που υπηρετούν στο Αγιο Ορος δεν νόσησε. Δεν είχαμε διασπορά σε προσκυνητές τα δύο χρόνια της πανδημίας. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη της Διοίκησης προπαγάνδα από Μοναχούς εναντίον του εμβολίου. Εξ άλλου οι περισσότεροι προσκυνητές συμβουλεύονται τους Ιερείς των Ενοριών τους για το θέμα των εμβολίων.

Η πλειονότης των Μοναχών που δεν θέλουν το εμβόλιο έχουν ήδη νοσήσει στο δεύτερο κύμα και έχουν πιστοποιητικά νόσησης. Το Αγιο Ορος μακράν απέχει από το να είναι κέντρο
αντιεμβολιαστών, όπως εμφανίζεται από κάποιους κύκλους. Οι Μοναχοί είναι αφιερωμένοι στα θρησκευτικά τους καθήκοντα και στη προσευχή. Αν η τυχόν αντιεμβολιαστική προπαγάνδα στο Αγιο Ορος ήταν αποτελεσματική, τότε πως εμβολιάσθηκαν το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων Σωμάτων Ασφαλείας και εργατών σύνολο 250 άτομα. Μάλιστα ικρής ηλικίας και επι το πλειστον χωρις ιδιαίτερο κίνδυνο.

Κατά την αποψή μου δεν θεμελιούται ούτε δικαιολογείται η Εισαγγελική παρέμβαση. Επίσης οι απ έξω πολίτες οφείλομε να σεβαστούμε την ιδιωτικότητα των Μοναχών και να τους αφήσομε στην ησυχία τους΄΄.

ΠΗΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.