Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που θα συνεδριάσει στις 30 Ιουνίου θα παρουσιαστεί ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας η οποία, κατά τον επίδικο χρόνο που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα, ήταν ανήλικη.

Σήμερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του ανώτερου ιεράρχη, Μιχάλης Πικής, έθεσε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας θέμα ανικανότητας του πελάτη του να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία λόγω «έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Σημειώνεται ότι το ίδιο αιτιολογικό έθεσε ο κ. Πικής και ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, το οποίο εκδικάζει υπόθεση βιασμού εναντίον του ανώτερου ιεράρχη.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο στις 19 Μαΐου είχε διατάξει την διεξαγωγή έρευνας, από πραγματογνώμονα που θα οριστεί από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όπως ορίζει το άρθρο 70 της Ποινικής Δικονομίας.

Όρισε επίσης τις ημερομηνίες 28, 29 και 30 Ιουνίου για να ακουστεί ιατρική μαρτυρία επί του θέματος, πρώτα από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου και ακολούθως από την Κατηγορούσα Αρχή.

Εν αναμονή της απόφασης του Κακουργιοδικείου στο αίτημα του κ. Πική και για να μην εξετάζεται το ίδιο αίτημα δύο φορές, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε σήμερα την 30η Ιουνίου ως ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση άσεμνης επίθεσης εναντίον ανήλικης γυναίκας καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 12 Απριλίου και το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 1981, στον χώρο εργασίας του ιεράρχη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.