Μετά τον Εσπερινό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας τελέστηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης, με την έγκριση και ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Αύριο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρο της εορτής των Θεοφανείων, θα τελέσει την πανηγυρική θεία Λειτουργία και εν συνεχεία την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Παραλίας Καλαμάτας.

Ακολούθως, θα προστεί της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως έμπροσθεν του κεντρικού Λιμεναρχείου.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, καθώς και ο Δήμαρ­χος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, σε από κοινού συνέν­τευ­ξη που παραχώ­ρη­σαν σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζήτησαν από τους πιστούς μεγάλη προσοχή όσον αφορά την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ήτοι την χρήση προστατευτικής μάσκας και την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων, τόσο κατά τις Ακολουθίες στον Ιερό Ναό, όσο και κατά τον αγιασμό των υδάτων στο Λιμάνι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.