Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Σαββάτου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της απόδοσης της εορτής του Αγίου Θωμά - Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 7 Μαΐου 2022 στις 07.00 το πρωί. Η Ανάμνηση του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του Τιμίου Σταυρού επί Κωνσταντίου. Η Εύρεσις του Τιμίου Λειψάνου του Οσίου Νείλου του Νέου του Μυροβλήτη.

Θα τελεστεί το μυστήριο του Μνημοσύνου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Σαββατου με τέλεση μνημοσύνων των ψυχών – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 7 Μαΐου 2022 07.00.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 7 Μαΐου 2022 07.00 – Η Απόδοση της εορτής του Αγίου Θωμά του Αποστόλου.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Σαββάτου 7 Μαΐου 2022 της αποδόσεως της εορτής του Αγίου Θωμά με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ του Σαββάτου των Ψυχών. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της απόδοσης της εορτής του Αγίου Θωμά – Σάββατο 7 Μαΐου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την τέλεση μνημοσύνων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αποδοση εορτησ
Μνημοσυνο
Μνημοσυνα
Ψυχεσ
Ψυχη
Μνημονευση
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
7 Μαιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.