Δύο φορές τον χρόνο γιορτάζει ο Ταξιάρχης Μανταμάδου.

Η μία φορά είναι στις 8 Νοεμβρίου και η άλλη στο πανηγύρι του Ταξιάρχη που γίνεται την Κυριακή των Μυροφόρων, 14 μέρες μετά το Πάσχα. Αυτή η μεγάλη θρησκευτική λαμπρότητα προσελκύει πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα στον Ταξιάρχη Μανταμάδου.

Την Κυριακή 19 Μαΐου λοιπόν ο Μανταμάδος βάζει τα γιορτινά του και κόσμος από κάθε σημείο της Ορθοδοξίας θα καταφθάσει στη Χάρη του τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η Εκκλησία γιορτάζει την στις 8 Νοεμβρίου τους Αγίους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Κατά την Άγια Γραφή οι άγγελοι στέλνονται από το Θεό σε σπουδαίες ιστορικές περιστάσεις, που πρόκειται να εκδηλωθεί ή να εκτελεσθεί κάποια μεγάλη θεία θέληση.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι προστάτης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ είναι προστάτες Άγιοι της Μυτιλήνης, των Σερρών, του Αιτωλικού και του Κορυδαλλού Αττικής.

Λειτουργικά κείμενα

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Τῶν οὐρανίων στρατιῶν ἀρχιστράτηγε, δυσωποῦμέν σὲ ἀεὶ ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι ἵνα ταῖς σαῖς δεήσεσι τειχίσῃς ἡμᾶς σκέπῃ τῶν πτερύγων τῆς ἀΰλου σου δόξης, φρουρῶν ἡμᾶς προσπίπτοντας ἐκτενῶς καὶ βοῶντας· ἐκ τῶν κινδύνων λύτρωσαι ἡμᾶς ὡς Ταξιάρχης τῶν ἄνω Δυνάμεων.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.