Ο π. Ευστράτιος Δήσσος στις 7 Ιουνίου 1970 φτάνει στο Μανταμάδο, αναλαμβάνει την ενορία και αφιερώνει τη ζωή του στον Ταξιάρχη, ξεκινώντας μια τεράστια προσπάθεια και αναδεικνύοντας το μεγαλείο της χάρης του Αρχαγγέλου.

Η ανάδειξη του ιερού τόπου και η διάδοση των θαυμαστών ενεργειών του Ταξιάρχη ήταν ο σκοπός που έβαλε στη ζωή του ο Παπα-Στρατής. Έγραψε τα βιβλία με τα θαύματα του Αρχαγγέλου και εξέδωσε το περιοδικό “Ο Ταξιάρχης” το 1972, που μέχρι σήμερα ταξιδεύει σε πιστούς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι διαβάζουν πνευματικά κείμενα, θαύματα και τα νέα του τόπου.

Φρόντισε για τη διαμόρφωση και ανακαίνιση των κελλιών και όλου του περιβάλλοντος χώρου.

Από εκείνον ξεκίνησαν τα έργα δημιουργίας δρόμων για την πρόσβαση στον ιερό χώρο από τους προσκυνητές. Εκείνα τα χρόνια οι επισκέπτες έβλεπαν έναν ιερέα πάνω στις σκαλωσιές να συμμετέχει και να επιβλέπει στα έργα της ανοικοδόμησης και στον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του να γράφει πνευματικά κείμενα και να διαβάζει επιστολές πιστών, που κατέφθαναν συνεχώς.

Η λαχτάρα και η θέληση του να γίνει το προσκύνημα γνωστό, ήταν τόσο μεγάλη που τελικά ο Ταξιάρχης Μανταμάδου και η ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ έγιναν ένα πανορθόδοξο προσκύνημα.

Εν έτει 2021, συνεχίζει να γράφει ακόμα το περιοδικό και να το αποστέλλει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου υπάρχει ορθοδοξία.
Λειτουργεί ακόμα στο Μανταμάδο με τον π. Χρήστο και, παρά το πέρασμα των ετών, συνεχίζει με νέες εκδόσεις τα τελευταία χρόνια, όπως τα Αγιολόγια -Ημερολόγια, με πλούσια ύλη και ψυχοφελή κείμενα.

Υποδέχεται ακόμα τους προσκυνητές με το χαμόγελο του και χαρίζει σε όλους την αγάπη και την πολύτιμη συμβουλή του.
Οι Ταξιάρχες να σου δίνουν παπα-Στρατή δύναμη και να συνεχίζεις το έργο που ξεκίνησες πριν 51 χρόνια.

Πηγή: ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ_ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.