Μήνυμα με πολλές ερμηνείες από τον Πέτρο Τατσόπουλο. Καλεί τις εισαγγελικές αρχές να καλέσουν σε απολογία Ιερείς που δεν τους εγκρίνει η αισθητική του.

Το κείμενο

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στην Ελλάδα παρατηρούμε το εξής ιλαροτραγικό φαινόμενο. Επί δεκαετίες, συστηματικά και ανενδοίαστα, καταπατούμε την πρώτη και σημαντικότερη αρχή της κοσμικής δημοκρατικής πολιτείας: να σέβεται το δικαίωμα καθενός να πιστεύει οπουδήποτε, αλλά να μην υιοθετεί την πίστη κανενός. Αφήνουμε ασύδοτους τους ρασοφόρους εντός κι εκτός μοναστηριών, παρέα με αναρίθμητους άλλους κοσμικούς θρησκοκάπηλους, να επιδίδονται με το αζημίωτο σε απάτες “θαυμάτων” με κάθε δυνατό όσο και γελοίο τρόπο -με ζώνες, παντόφλες, κάστανα, κόκαλα, εικόνες κ.ο.κ-, να ξεζουμίζουν τους αφελείς και να τους κρατούν δέσμιους στο πιο βαθύ σκοτάδι· αντί όλοι αυτοί οι αγύρτες να καλούνται σε απολογία από τις εισαγγελικές αρχές, έχουν εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο εφ’ όρου ζωής, καθώς συναγελάζονται και χαριεντίζονται καθημερινά με τους πιο υψηλά ιστάμενους.

Παρακολουθούμε τους πολιτικούς μας να διαγκωνίζονται σε χειροφιλήματα ρασοφόρων και γονυκλισίες μπροστά σε “προσκυνήματα” στέλνοντας παντού το εξευτελιστικό μήνυμα γύρω από το ποιος θεωρούν ότι πραγματικά “κάνει κουμάντο” στην κάλπη σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Στο τέλος της ημέρας κι αφού πρώτα έχουμε, όχι απλώς ανεχτεί, αλλά ενθαρρύνει παντοιοτρόπως την εμπλοκή των ρασοφόρων στα κοινά, τους μαλώνουμε, όχι γιατί διαλαλούν τι θα ψηφίσουν, αλλά επειδή διαλαλούν ότι δεν θα ψηφίσουν εμάς. Καλά θα πάει κι αυτό. Όχι, δεν θα πάει καλά κι αυτό. Πήγε άσχημα και θα πάει χειρότερα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.