Για τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων από πρώην Μητροπολίτη στους κόλπους της Εκκλησίας, μίλησε στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Tα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης αλλά σίγουρα θα μάθουμε την αλήθεια για αυτό το θέμα . Όταν σπάζει ένα απόστημα αναδύεται μια δυσοσμία και αυτό προκαλεί την αηδία και έτσι αντιδρά ο κόσμος, ο λαός και οι θεσμοί. Το θέμα είναι η αντίδραση να είναι δημιουργική και πραγματικά να επέλθει η κάθαρση που θα βοηθήσει τους θεσμούς του κράτους να βρουν τους βηματισμούς τους», είπε.

«Βλέπετε αυτό το πρόβλημα έχει πλήξει όλους τους θεσμούς και σημαίνει ότι είναι πρόβλημα κοινωνικό. Είναι από ανθρώπους που απαρτίζονται οι θεσμοί. Οι θεσμοί είναι άψυχες έννοιες, και τα έμψυχα όντα που τους απαρτίζουν.Μολύνονται οι άνθρωποι και όχι οι θεσμοί. Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Να δούμε τα θέματα της Παιδείας γιατί είναι θέμα πολιτισμού και να κάνει ο κάθε θεσμός την αυτοκριτική του. Να αναβαθμίσει τις αντιστάσεις και τους τρόπους που αντιμετωπίζει και κάμνει την αυτοκάθαρσή του ο κάθε θεσμός. Στην Εκκλησία έχουμε αναβαθμίσει την εκκλησιαστική νομοθεσία και πλέον μπορούμε να αντιδρούμε άμεσα και έγκαιρα λαμβάνοντας υπόψιν σοβαρά και τις έρευνες του κράτους, γεγονός που προηγουμένως δεν ήταν δυνατό να γίνει. Πιστεύω αν όλοι οι θεσμοί κάνουν την αυτοκριτική τους μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα».

«Αν αυτή την στιγμή δεν οδηγηθούν σε κάθαρση θα γίνουν χειρότερα», είπε

«Εδώ μιλούμε για ένα ρεύμα σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει αγγίξει όλους τους τομείς της σύγχρονης κοινωνικής πολιτιστικής ζωής του τόπου σε όλο τον ελληνισμό», επεσήμανε

«Όταν βλέπεις τα φαινόμενα σε τέτοια κλίμακα, είναι πολύ μεγαλύτερο το πρόβλημα από ενός θεσμού ή ανθρώπου. Είναι πολύ πιο βαθύ και εδώ πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας», σημείωσε

«Εμείς είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που ακούμε.»

Ερωτηθείς για την υπόθεση και τις κατηγορίες κατά του πρώην μητροπολίτη «Αν είναι αλήθεια θα φανεί από τη Δικαιοσύνη και θα έρθει το θέμα στη Σύνοδο και θα λυθεί βάση των δικών μας κανονισμών..»

Αν αποδειχτεί, είπε, μια συγνώμη ή μια καθαίρεση δεν αρκεί να πούμε στον κόσμο. «Το θεμα είναι η μετάνοια να είναι πραγματική όπως λέμε στα πνευματικά και να αλλάξει το είναι μας και τις πολιτικές του Κράτους και της Παιδείας».

«Θα πρέπει όπως εξήγησε να δούμε ξανά τον θεσμό της οικογένειας πως τον θέλουμε και πως τον ενισχύουμε».

Tέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η «Μπορεί η Εκκλησία μπει μπροστά»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.