Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, και από άλλους κληρικούς της πόλεως του Σύδνεϋ, ενώ παρόντες ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ομίλησε καταλλήλως για τον βίο του εορταζόμενου Αγίου και προστάτη του, τονίζοντας το ακατάβλητο φρόνημα και την αφοσίωσή του στον Χριστό.

Μετά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας δέχθηκε τις θερμές ευχές των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, των κληρικών και των πιστών για τα ονομαστήριά του, ενώ προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στην επίσημη αίθουσα τελετών της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.