Στις 31 Αυγούστου, ημέρα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγ. Ιερομάρτυρα Κυπριανού, Επισκόπου Καρχηδόνας, άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Στάρα Ζαγκοράς κ. Κυπριανός. Για να τιμήσει τον Άγιο του οποίου το όνομα φέρει, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε σε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό (της πόλεως) Αγίου Νικολάου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλιππουπόλεως (Πλόβδιβ) Νικολάου και Δοροστόλου Ιακώβου, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Βελίκης Σιώνιος και Ζνεπόλεως Αρσένιος.

«Προσεύχομαι στον Παντοδύναμο Θεό να σας χαρίσει υγεία και δύναμη στις αρχιερατικές σας πράξεις, μια γεμάτη χάρη διακονία, πνεύμα, πίστη και καθαρότητα στο υψηλό έργο της Μητροπόλεως Στάρα Ζαγκόρας», του ευχήθηκε γραπτώς ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δια στόματος του Μητροπολίτου Πλόβδιβ, ο οποίος στον χαιρετισμό του μίλησε και για την μακροχρόνια γνωριμία του με τον Μητροπολίτη Κυπριανό από τη Θεολογική Σχολή.

Επίσης, του χάρισε μια εικόνα με έναν σταυρό και την Παναγία, ενώ του έδωσε και πολλές ευχές για μακροημέρευση, υγεία, ευημερία και πνευματική σωτηρία.

«Ευχαριστώ όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα στο ναό του Θεού. Τις τελευταίες ημέρες, η πνευματική χαρά για την επισκοπή μας είναι μεγάλη. Το Σάββατο καλωσορίσαμε τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Θεοτόκου της Γοργοεπηκόου, η οποία θα παραμείνει στην πρωτεύουσα μέχρι την Κυριακή, μετά την οποία θα λατρευτεί σε άλλες πνευματικές συνοικίες. Χθες, με την πρόνοια του Θεού, ήρθαν σε μας για πάντα τα λείψανα του Αγίου Κυπριανού από την Ιερά Μητρόπολη Δοροστόλου. Εύχομαι σε όλους εσάς, τους επισκόπους μου και τα πνευματικά μου παιδιά, υγεία και ενότητα εν Θεώ», είπε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κυπριανός. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος έλαβε ευχετήρια μηνύματα από τον δήμαρχο της Στάρα Ζαγκόρας Ζιφκο Τοντόροφ, τον διοικητή της Δεύτερης Ταξιαρχίας Τούντζας, τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην Αδριανούπολη, τον Προϊστάμενο της Προξενικής Υπηρεσίας στην Αδριανούπολη και άλλους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.