Την στήριξη και την μεσιτεία της Παναγίας Παραμυθίας έχει πλέον η πόλη των Γρεβενών, αφού σήμερα το απόγευμα υποδέχτηκε ένα ακριβές αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας που φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.

Αποστολή – Γρεβενά: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr
Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στις 5:00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Δημαρχείου.

Δεκάδες πιστοί, συγκινημένοι, συμμετείχαν στην χαρά της τοπικής Εκκλησίας και με την πρέπουσα λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχτηκαν το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας που θα κοσμεί πλέον τον Μητροπολιτικό Ναό.

Την Ιερά Εικόνα εκόμισε στην πόλη της δυτικής Μακεδονίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ συνοδευόμενος από Βατοπαιδινούς πατέρες.

Τους υποδέχθηκαν ο οικείος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο και Καστοριάς κ. Καλλίνικο.

Κατόπιν, με λιτανευτική πομπή -και τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Γρεβενών– η Ιερά Εικόνα κομίσθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Οι πιστοί μιλώντας στο ope.g έκαναν γνωστό ότι ανυπομονούσαν με χαρά για την έλευση της Ιεράς Εικόνας. Εξάλλου, η Παναγία η Παραμυθία ενεργεί κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο θαύματα στις ψυχές των πιστών.

Παρηγορεί τους θλιβομένους, παραμυθεί τους ολιγοψύχους, παρακινεί σε μετάνοια, «πληροφορεί» τους ευχομένους και αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.