Στους χώρους της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πόλεως Αγίου Νικολάου βρέθηκε το εσπέρας της Κυριακής, 31ης Ιουλίου, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, ο οποίος θαύμασε τα εξαίρετα δημιουργήματα των σπουδαστών των Σχολών Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής της Ιεράς Μητροπόλεως, αφού προηγουμένως τέλεσε τον εγκαινισμό της Εκθέσεως των έργων τους.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσοι συμμετέχουν και διδάσκονται τις εκκλησιαστικές αυτές τέχνες για την πρόοδό τους, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Καθηγητές των Σχολών, τον π. Θεμιστοκλή Ματθαιάκη και τον κ. Νικόλαο Μάνεση διότι με πολύ κόπο και με ασίγαστο ενδιαφέρον μεταδίδουν τις γνώσεις τους στον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά.

Στο πέρας της ομιλίας του ευχήθηκε οι Σχολές αυτές να αποκτήσουν ακόμα περισσότερους μαθητές γιατί –όπως τόνισε– οι τέχνες της αγιογραφίας και της ξυλογλυπτικής μας βοηθούν να πλησιάσουμε στην Διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Έκθεση θα παραμένει καθημερινά ανοιχτή για το κοινό, από την Κυριακή 31 Ιουλίου έως και το Σάββατο 6 Αυγούστου και κατά τις ώρες 6-9 μ.μ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.